Topgolf

Wie speelt waar? Week 24

Het is zover: de PGA Tour gaat deze week weer van start. Zestien van de twintig beste spelers ter wereld geven acte de présence in de Charles Schwab Challenge met een droomflight op donderdag.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

11 – 14 PGA Tour, Charles Schwab Challenge, Colonial Country Club, Fort Worth, Texas. Prijzengeld: $7.500.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

11 – 14 PGA Tour, Charles Schwab Challenge, Colonial Country Club, Fort Worth, Texas. Prijzengeld: $7.500.000

‘Golf is back’, dat was de slagzin die enkele weken geleden op nagenoeg iedere Amerikaanse golfwebsite te lezen was. Na een aantal wedstrijden voor het goede doel kan het seizoen donderdag dan echt worden hervat. Het is te hopen dat de spelers de afgelopen negentig dagen goed zijn uitgerust, want voor de golfers op de PGA Tour wacht een periode volgepakt met toernooien. De eer om het seizoen weer op gang te brengen valt te beurt aan de Charles Schwab Challenge, en niet het oorspronkelijk geplande Canadees Open.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

Dat gaat in tijden van corona natuurlijk wel gepaard met de nodige aanpassingen en voorzorgsmaatregelen, door de PGA Tour naar buiten gebracht in een gedetailleerd document van een kleine veertig pagina’s. Zo heeft iedere golfer spullen gekregen om zichzelf voor vertrek naar de baan te testen, en zal de Tour iedere week nog eens zo’n vierhonderd tests uitvoeren onder spelers, caddies en staf. Eetgelegenheden, kleedkamers en de drivingrange zijn toegankelijk, onder strikte voorwaarde dat iedereen zich aan de richtlijnen van social distancing houdt. Voor hotels is gezorgd en tussen de toernooien in worden er door de Tour vluchten gecharterd, zodat het hele circus de volgende week weer veilig verder kan gaan. Dit gebeurt allemaal vooralsnog zonder publiek, het Memorial Tournament van volgende maand is het eerste kampioenschap waar weer fans bij aanwezig zullen zijn – zo’n achtduizend tegelijkertijd.

Watertanden

Over The Memorial (16 t/m 19 juli) gesproken, de verwachting is dat we daar Tiger Woods in actie gaan zien. Híj wacht dus nog even, maar desondanks loopt het water je in de mond wanneer je de entry list voor de Charles Schwab Challenge bekijkt. Zo is de hele top 3 van de wereld van de partij, en heeft de organisatie Rory McIlroy, Jon Rahm en Brooks Koepka ook nog eens samen in een flight gezet voor donderdag. McIlroy maakt zijn debuut op Colonial, waar liefst 16 van de 20 beste spelers in de wereld hun opwachting zullen maken. Andere in het oog springende groepen zijn die van Rickie Fowler, Justin Thomas en Jordan Spieth, en de flight met Dustin Johnson, Justin Rose en Bryson DeChambeau.

Nog even volhouden voor Nederlanders

De liefhebbers van de European Tour moeten nog even volhouden. Op ons continent wordt pas over zes weken (23 juli) weer competitief golf gespeeld, wanneer een tot ‘UK Swing’ omgedoopte reeks van zes toernooien begint. Over de plannen voor het restant van het seizoen lees je hier meer. Op diezelfde dag, zoals het er nu voorstaat is de Challenge Tour dan alweer een week onderweg, is ook voor Anne van Dam de tijd van wachten voorbij. Zij mag dan los in de Marathon Classic, een event van de LPGA Tour waar eveneens toeschouwers welkom zijn.

Wereldranglijst

Met de herstart van de PGA Tour (en overigens ook de Korn Ferry Tour) is besloten ook weer punten uit te gaan delen voor de wereldranglijst. Dit kon in de golfwereld op de nodige kritiek rekenen, aangezien spelers van andere tours nog wel even vanaf de zijlijn zullen moeten toekijken en dus hun plek niet kunnen verdedigen… of verbeteren. In de berekening van de punten worden wel aanpassingen gedaan, maar veel golfers onder wie Joost Luiten, zijn het er nog altijd niet mee eens. Hij uitte zijn ongenoegen via onderstaande tweet.

Leaderboard

Lees hier meer over de wedstrijdenreeks die op 18 juni begint.

Kalender LET

 

 

Challenge Tour - Symetra Tour – ProGolfTour -Alps Tour

 

Ook deze circuits moesten natuurlijk toernooien schrappen of uitstellen. Dit zijn de eerstvolgende toernooien die nu op de kalenders staan:

 

Challenge Tour: Euram Bank Open, 16-19 juli

Kalender

 

Symetra Tour: Firekeepers Casino Hotel Championship, 24-26 juli

Kalender

 

Pro Golf Tour: Raiffeisen Pro Golf Tour, 4-6 augustus

Kalender

 

Alps Tour: Gosser Open, 13–15 augustus

Kalender

 

 

Lees meer over
Topgolf PGA Tour