Jeugd

Jeugdcompetitie in najaar gespeeld

De NGF-jeugdcompetitie wordt dit jaar in een iets afgeslankte vorm in het najaar gespeeld, op vijf zondagen in oktober en november. De jeugd 36-holes komt te vervallen.

Vanwege de coronamaatregelen kon een aantal competities niet (in het voorjaar) worden gespeeld. De jeugdcompetitie komt dit jaar toch nog op de kalender, hoewel in een afgeslankte vorm.

Duisternis

De Jeugd 36-holes wordt niet gespeeld. Alleen de vier singles (18-holes matchplay). In oktober en november zijn de dagen alweer een stuk 'korter' (eerder donker), waardoor het schier onmogelijk is om om op één dag 36 holes te spelen. Ook vervallen de eindwedstrijden. Met de kans dat in deze periode van het jaar wedstrijddagen uitvallen vanwege weersomstandigheden moet rekening worden gehouden. Het ontbreekt aan mogelijkheden om die speeldagen in te halen, waardoor dit besluit verklaarbaar is. 

De speeldagen (zondagen) in oktober en november zijn: 11, 18 en 25 oktober en 1 en 8 november. Clubs krijgen tot 31 juli de tijd om teams in te schrijven. Een week later worden de (nieuwe) poule-indelingen gepubliceerd.

 

Lees meer over
Jeugd