Topgolf

Joost Luiten eindigt in mineur

Voor Joost Luiten is de Omega Dubai Desert Classic uitgedraaid op een teleurstelling. Met een slotronde in 79 slagen zal hij dit toernooi snel achter zich willen laten. De Australiër Lucas Herbert won. Ander opvallend nieuws: het record van de Zweed Soderberg...
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De slotronde op de Emirates Golf Club zal Joost Luiten zo snel mogelijk willen vergeten. Hij kreeg op de laatste 18 holes weinig voor elkaar. Eén schamele birdie tegenover zes bogeys en een dubbel bogey. Daardoor kwam onderaan de scorekaart het getal 79 te staan en dat was heel lang gelegen. Met +8 eindigt Luiten onderaan de helft van het veld, die de cut heeft gehaald in Dubai. Luiten kon er zelf na afloop ook niet veel van maken. 'Ik heb gewoon niets goed gedaan vandaag. Het was het allemaal niet. Geen fairways geraakt en de greens aan de verkeerde kant missen. Met deze harde wind werd dat hard afgestraft.'

Vorig jaar kon Luiten in Dubai ook al niet echt opvallen. Toen miste hij de cut. Het volgende toernooi van de Nederlander is in Saoedi-Arabië. Daar werd Luiten in 2019 zesde.

Record Soderberg

Net achter Luiten eindigde Sebastian Soderberg. De Zweed startte vanmorgen als eerste en alleen. Dat verleidde hem tot een recordpoging: de snelste ronde op de European Tour. Rennend - met een evenzeer sprintende caddie in zijn kielzog - ging hij over de baan. Hij had enige moeite om in zijn haast fairways te vinden, maar na 1 uur en 37 minuten (!) tikte hij de 'finishvlag' aan. En zijn score was helemaal zo snel nog niet: +3 (één birdie, vier bogeys). Zie tweets hieronder. 

De overwinning in Dubai ging naar Lucas Herbert. Daar had de Australiër wel een play-off voor nodig. Beide spelers hadden de laatste ronde in 68 slagen gespeeld en zagen vervolgens anderen zich stukbijten op de score van -9. Op de tweede play-off hole sloeg Herbert toe met een birdie, nadat hij op heel knappe wijze na een waterbal op de eerste hole nog een fraaie par had gemaakt.

Kijk hier naar de samenvatting van de slotronde van Ziggo Sport

Loading the player...


Leaderboard