Topgolf

Wederom level par voor Luiten

Joost Luiten neemt zijn beginscore mee naar het weekend in de Omega Dubai Desert Classic. De 34-jarige Nederlander had na een degelijke eerste negen uitzicht op meer, maar moest genoegen nemen met een nieuwe 72. Op level par staat hij nog altijd rond de top-30.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Net als een dag eerder lukte het Joost Luiten om vroege birdies te maken op zijn tweede en derde hole. Het grote verschil was dat de enige Nederlandse deelnemer ditmaal 'gewoon' op de eerste negen begon van de Emirates Golf Club, middenin Dubai. Het vervelende windje van gisteren stond er vandaag bovendien niet en dus waren mooie scores mogelijk, ook kijkend naar de mannen bovenaan het leaderboard. Die stap kon Luiten niet maken. Hij bogeyde 8, maakte vervolgens een goede par en ging uit in 34 slagen voor -1.

Als het gaat om de gemiddelde scores liggen er meer kansen na de turn, maar daar kon Luiten niet zijn voordeel mee doen. Waar de mondiale nummer 87 donderdag juist zo goed was op de tweede negen van de open baan, had hij het vanmiddag iets moeilijker. Na drie bogeys en een birdie geproduceerd te hebben viel op 16 de putt van ruim 10 meter om een slag te winnen en weer naar level par te gaan voor het toernooi. Met een goed gevoel kon Luiten dus aan de twee minder lastige slotholes beginnen. Daar vond hij echter geen slag meer, waardoor hij voor de tweede keer genoegen moest nemen met een ronde level par. Daarmee zal hij enkele posities ingeleverd hebben wanneer iedereen binnen is. Momenteel staat de Bleiswijker gedeeld 32ste met een grote groep.

Pieters: -5 en +5

Wie nog een veel moeilijkere tweede rondgang kende, was Thomas Pieters. De voormalig KLM Open-winnaar ging na 18 holes alleen aan kop met -5, maar deed die score vandaag weer teniet met een 77 en +5.  Met Eddie Pepperell gaat er nu een Engelsman aan kop. Na -3 op de openingsdag kwam Pepperell vandaag tot een nog betere -5 voor een totaalscore van -8. Het is dan ook niet erg waarschijnlijk dat de winnende score zondag nóg lager zal liggen dan de -24 waarmee Bryson DeChambeau vorig jaar zijn eerste zegen buiten de Verenigde Staten boekte. Hij staat er op het moment van schrijven trouwens ook weer goed voor op -6 en nog een paar holes te spelen.

Leaderboard