Topgolf

Nederlanders missen cut in Zuid-Afrika

Daan Huizing, Lars van Meijel en Wil Besseling is het alle drie niet gelukt om plaatsing voor het weekend af te dwingen in het South African Open. Besseling sloeg goed terug en kwam met een ronde 66 voor een totaal van -3 nog het dichtst in de buurt, maar ook hij miste de cut op de Randpark Golf Club.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Daan Huizing moest vanochtend al vroeg uit zijn bed om zich klaar te maken voor de tweede ronde. Hij speelde in de derde groep op de Firethorn Course, de moeilijkere van de twee banen waarop deze week gespeeld wordt. Huizing wist dat hem ondanks een 70 (-1) op dag 1 nog een flinke klus wachtte om bij de beste 65 plus ties te komen. Tijdens de ronde werd al snel duidelijk dat dit inderdaad niet zou gaan lukken. Drie bogeys en een dubbel-bogey op zijn eerste negen maakten dat nog eens pijnlijk duidelijk. Na de turn won hij nog een slag om uit te komen op +3 voor een plek in het achterveld.

Besseling komt net tekort

Een uur later was het de beurt aan Wil Besseling, startend op +2 de Nederlander met het minste perspectief van de drie landgenoten. De 33-jarige golfer uit Hoorn speelde echter op de makkelijkere Bushwillow Course en won dan ook direct veel terrein in Johannesburg. Door te beginnen met drie birdies in vijf holes dook hij onder par en ook na de bogey op 6 herpakte hij zich snel. Besseling kwam uiteindelijk tot -3, een score waarvan wel duidelijk was dat het niet genoeg ging zijn om de cut te halen.

Ook Lars van Meijel (-3 bij de start) redde het niet bij zijn tweede toernooi als volwaardig lid van de European Tour. Een dubbel-bogey op de lastige par-4 7de van Firethorn wierp de Brabander ver terug en die schade kreeg hij niet meer gerepareerd. Sterker nog, Van Meijel leverde daarna alleen nog maar meer in. Na twee bogeys en zeven pars op de tweede negen kwam zijn totaal uit op +1, waarmee hij een tuimeling van 99 plekken maakte ten opzichte van een dag eerder.

Jayden Trey Schaper

Het grote succesverhaal van het Zuid-Afrikaans Open is tot dusver Jayden Trey Schaper. De 18 jaar jonge amateur maakte de eerste 36 holes veel indruk met rondes van achtereenvolgens -6 en -4. Op -10 staat hij halverwege twee slagen voor op titelverdediger en dit jaar opnieuw topfavoriet Louis Oosthuizen, aan wiens zijde de talentvolle amateur de eerste twee dagen speelde.

De Fin Tapio Pulkkanen gaat met -11 aan kop en ook Johannes Veerman, na de eerste ronde leider, staat met -9 nog altijd in de top-10.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf European Tour