Equipment

Ecco S-Three: middenzool met drie zones

Het nieuwste stukje 'tech' van Ecco is een solide middenzool die uit drie verschillende delen bestaat. Het maakt de S-Three golfschoen stabiel én comfortabel.
Beeld: Ecco

Beeld: Ecco

Volgens Ecco is het in een golfschoen belangrijk dat er een goede balans is tussen demping en stabiliteit. Bij de ontwikkeling van de S-Three heeft Ecco iets nieuws bedacht om deze balans - tussen comfort en zorgeloos swingen - te verbeteren: een middenzool met drie (vandaar de naam S-Three) verschillende stijfheidniveaus. 

Hoe zit dat? De hiel van de middenzool is gematigd stug en zacht voor een combinatie van demping en comfort. Het centrale deel van de middenzool is juist wat stugger voor meer stabiliteit. Bij de teen is de zool het zachtst voor het beste loopcomfort.  

De nieuwe S-Three golfschoen van ECCO.

Ondanks het feit dat de zool uit drie verschillende delen en eigenschappen (te zien aan het kleurverloop in de zool) bestaat, is deze wel solide en uit een stuk opgemaakt. Dit is mogelijk dankzij de Fluidform technologie, het fabricatieproces van Ecco waarbij de zool in een mal wordt gegoten en er geen lijm of naaiwerk aan te pas hoeft te komen.

Waterdicht

Dankzij Gore-Tex is de schoen 100% waterdicht. Het ademende materiaal zorgt dat damp wel kan ontsnappen terwijl de regen buiten blijft. De upper van de golfschoen is gemaakt van Nappa leer, afkomstig uit de eigen looierij van Ecco. Een dubbele laag van neopreen in de kraag en de hiel zorgt voor extra draagcomfort. 

De nieuwe S-Three golfschoen van ECCO.
Grip op natte fairways en tees is gegarandeerd door de buitenzool die meer dan 100 noppen en meer dan 800 tractiepunten heeft. 


Stenson op Ecco

De S-Three heeft zoals we gewend zijn van golfschoenen van Ecco een sportieve uitstraling en is ook prima buiten de baan te dragen. Er zijn een flink aantal topgolfers (o.a. Fred Couples, Thomas Bjorn) die met ECCO schoenen spelen. Majorwinnaar Henrik Stenson kwam daar onlangs bij.

Henrik Stenson met zijn ECCO golfschoen.

Prijs
Heren: € 179,99
Dames: € 169,99

Meer weten? 
golf.ecco.com

De heren modellen op een rij:

De nieuwe S-Three golfschoen van ECCO.

De dames modellen op een rij:

De nieuwe S-Three golfschoen van ECCO.


F, S, M, K, L and D
Lees meer over
Equipment