Topgolf

Van Dam speelt zich op slotdag top 20 in

Ook op de laatste dag van het ISPS Handa Vic Open in Australië heeft Anne van Dam zich knap staande gehouden op de winderige 13th Beach Golf Links. Met een ronde level steeg ze nog flink wat plekken.

Ook op de laatste dag van het ISPS Handa Vic Open op de 13the Beach Golf Club speelde de wind een dominante rol. Maar Van Dam wist daar goed mee om te gaan. Na een bogey op hole 1, volgden drie birdies en leek Van Dam op de slotdag nog een reuzensprong te maken. Enigszins jammer was daarom dat ze op de laatste twee holes weer twee slagen inleverde. 'Daar baal ik ook van', aldus Van Dam. Toch was level par een van de beter ronden op de slotdag, waar ze van plek 33 naar de top 20 klom en dat is zeker een  mooi eindresultaat in haar eerste toernooi van de trip Down Under. Met haar 20ste plek verdiende Van Dam 12.500 dollar. 'Het was een redelijke week met lastige condities, maar ik kon mooi elke dag omhoog klimmen. Op naar de Australian Open deze week.'

Lastig spelen

Om aan te geven hoe lastig het vandaag was voor sommige topspelers: Madelen Sagstrom, de nummer twee na drie dagen, eindigde door een ronde +9 op dezelfde positie als Van Dam. En de Koreaanse Ayean Cho, die als nummer 1 de finaleronde inging, eindigde maar één plek boven Van Dam, die dus deze week ook nog in Australië speelt.

Koreanen

In de laatste ronde van het Vic Open grepen de Koreanen naar de macht. Hye Jin Cho klom dankzij een knappe ronde in 69 slagen naar de koppositie na 18 holes, maar die positie moest ze delen met haar landgenoten So Yeon Ryu en Hee Young Park. Het drietal maakt in een play-off uit wie er op de hoogste trede van het podium mag staan. Ryu viel op de tweede play-off hole af, Choi gaf zich op de vierde extra hole gewonnen.

Eindstand

Australisch feestje

Bij de mannen werd het een Australisch feestje. Min Woo Lee won met een verschil van twee slagen op de Nieuw-Zeelander Ryan Fox, die met 64 de beste ronde van de dag noteerde. Marcus Fraser en Travis Smith, ook van Australische komaf, werden samen met de Fransman Robin Sciot-Siegris derde. Lars van Meijel en Wil Besseling misten de tweede cut na drie speelronden en werden gedeeld 45ste. Ze verdienden daarmee een kleine 5000 euro.

Eindstand


Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf