Topgolf

Wind spelbreker voor Nederlanders

De wind had een flinke invloed op de scores op dag drie van het ISPS Handa Vic Open. In het mannentoernooi vielen Wil Besseling en Lars van Meijel daardoor terug en misten de cut na 54 holes. Anne van Dam hield het goed bij elkaar. Ze steeg met +1 voor de ronde zelfs een aantal plekken en is er wel bij op de laatste dag.
Beeld: LET

Beeld: LET

Er stond een flinke wind op de Beach Course van de 13th Beach Golf Club en daar hadden Lars van Meijel en Wil Besseling heel wat mee te stellen. Beide Nederlanders, die op tien waren gestart, hadden een slechte reeks in hun ronde. Besseling slikte aan het einde van de eerste negen drie bogeys op rij, maar voor Van Meijel was het leed nog veel erger. Hij kreeg het vanaf zijn 13de tot en met de 17de aan de stok met de baan en de wind. Bogey-dubbelbogey-bogey-bogey-bogey en weg was zijn goede uitgangspositie (hij begon als nummer 13 aan de dag en tot die hole -1 voor de ronde). 

Met een ronde in 77 slagen viel Van Meijel terug naar de 46ste plaats, waar ook Besseling terug te vinden is. Hij noteerde uiteindelijk een 76. Daarmee bewezen de twee Nederlanders zichzelf geen goede dienst want in het 'Vic Open' is er ook een cut (top-35) na drie ronden. Met -4 voor het toernooi kwam het tweetal twee slagen tekort om ook zondag nog te kunnen spelen. De Australiër Min Woo Lee gaat met -15 aan de leiding.

Anne van Dam

Het ISPS Handa Vic Open is een uniek event op de kalender, waarin de mannen en de vrouwen simultaan een toernooi afwerken op dezelfde banen en voor evenveel prijzengeld. Dus hebben Van Meijel en Besseling (Van Driel de eerste twee dagen van het toernooi) Down Under gezelschap van landgenote Anne van Dam. Zij haalde vrijdag op de slag de cut. In haar derde ronde, ook op de Beach Course, schreef ze vijf bogeys en vier birdies, maar met haar score van +1 voor de dag schoof ze toch behoorlijk wat plekken op in het klassement (van 48 naar 34). Net genoeg ook om de na 54 holes te halen. De eerste twee dagen ongenaakbare Zweedse Madelene Sagstrom werd op dag drie aan kop voorbijgestreefd door de Koreaanse Ayean Cho.

Leaderboard mannen
Leaderboard vrouwen