Topgolf

Licht herstel Luiten op laatste dag

Op de laatste dag van de Saudi International kon Joost Luiten niet breken met het beeld van de laatste twee dagen: bogeys die de birdies teniet deden. Geen topklasseringen dit jaar, maar wel drie keer de cut gehaald. Dat is de eindbalans van de Desert Swing.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Net als op de voorgaande drie dagen werd de ronde van Joost Luiten gekenmerkt door wisselvalligheid: birdies én helaas ook bogeys. Vandaag leek die laatste categorie weer de overhand te krijgen, maar daar stak Luiten op de laatste hole nog een stokje voor. De birdies (twee) vielen op de eerste negen van de Royal Greens & Country Club en dus de laatste hole, de bogeys alledrie na de turn. Met een score van 70 slagen op weer een dag met behoorlijk wat wind kwam hij nog niet in de buurt van zijn beste ronde (67) op de openingsdag. Ik heb te veel echte missers geslagen. Ook drives en dan is het ineens een lastig baantje. Ik maakte gisteren drie dubbels in één ronde en dan wordt het wel lastig om in het weekend nog te stijgen. Mijn spel is gewoon nog net niet scherp genoeg en vooral te wisselvallig’, aldus Joost Luiten. 

Oman Open

Voor Joost Luiten zit de Desert Swing er nu op. Hij haalde in alledrie toernooien de cut, eindigde in Abu Dhabi als 42ste, in Dubai 66ste en in King Abdullah Economic City net binnen de top-50 (44ste). Voor de Bleiswijker breekt nu een paar weken zonder toernooi aan. Eind februari keert hij terug naar de Golfregio, waar hij het seizoen in Oman hervat. Aan dat toernooi bewaart Luiten goede herinneringen. Hij won in 2018 de allereerste editie van het Oman Open, dat was zijn zesde overwinning op de European Tour.  
De overwinning in Saoedi-Arabië ging toch wel enigszins verrassend naar de Noord-Ier Graeme McDowell, die twee slagen voorsprong had op de Amerikaan Dustin Johnson. McDowell (40) had al zes jaar niet meer gewonnen op de European Tour. Onder anderen Thomas Pieters en Phil Mickelson deelden de derde plaats.

Leaderboard

Bekijk de samenvatting van de laatste ronde van Ziggo Sport


Loading the player...