Interview

GOLF.NL deelt oliebolletjes uit

In de laatste weken van het golfjaar bezoekt GOLF.NL - mét oliebollen - personen uit de golfwereld die bij ons in het nieuws kwamen. Redacteur Eefje Kievits golfte met een van de ‘golfende strijders tegen corona’, ze ging op de thee bij een vriendelijke twitteraarster, bezocht een golfles van 5 enthousiaste golfstarters en feliciteerde een golfbaan met een mijlpaal.

Soraia Kootker, strijder tegen Corona en golfster

In april van dit jaar hebben we Soraia gesproken om haar als een van de ‘golfende strijders tegen corona’ te portretteren in ons online magazine. Soraia is verpleegkundige op de Acute Zorg Afdeling die al snel werd omgedoopt tot corona-afdeling. Eefje heeft met haar afgesproken om een rondje te golfen op The Dunes in Zandvoort. Even ontspannen, op afstand, in deze heftige periode.  Ze heeft een verrassende gast meegenomen, ene Tiger…

The Links Valley 'om in te lijsten'

De jongste golfbaan van Nederland vinden we in 2020 terug in een wereldwijde top-50. We gingen bij de eigenaren langs van de omkeerbare 9-holesbaan; Rianet en Mike Woltering. Om hen te bedanken voor het decor voor de 'corona route video' die we konden opnemen en om ze te feliciteren met de 19e plek in de top-50.

5 Golfstarters die in 2020 zijn gegrepen

Golfprofessional Marieke Zelsmann stuurde een leuke video naar de redactie van haar lesgroepje met 5 beginnende golfers. De groep straalt een en al plezier uit. Eefje zocht de groep op om te zien hoe ijverig zij iedere week met elkaar trainen en spelen. Ze staan symbool voor de duizenden mensen die in 2020 voor het eerst naar de golfbaan gingen en in 2021 net zo enthousiast door blijven gaan. Bedankt Marieke, Judy, Renée, Roderik, Pieter en Corina voor jullie vrolijke medewerking!

Fenny Straat met haar eigen #trotsopnlgolf

Iedereen verdient een Fenny in de Twitter timeline. Haar eigen hashtag is al ontelbaar veel keren gebruikt en haar vriendelijke toon valt op als we social media openen. Eefje zocht haar thuis op en proostte met een kopje thee op haar 17.700 positieve tweets.

De opnames zijn uiteraard gemaakt met inachtneming van de geldende coronamaatregelen op dat moment. Op 11 en 12 december toen er nog geen strengere lockdown van kracht was. Soraia filmden we op 18 december.