Topgolf

Anne van Dam niet bang voor alligators

Anne van Dam is het CME Group Tour Championship in Naples goed begonnen. In het sterke veld met de beste 72 spelers van dit seizoen op de LPGA Tour noteerde de Arnhemse op de eerste dag een ronde onder par.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Van Dam dacht enkele weken geleden nog dat haar Amerikaanse seizoen erop zat, maar haar werden nog twee extraatjes gegund. Ze mocht vorige week toch nog het US Women's Open spelen (waarin ze niet de cut haalde) en als laatste speelster kreeg ze een uitnodiging voor het CME Group Tour Championship in Naples (Florida). Het laatste toernooi van het jaar op de LPGA Tour is ook nog eens een van de sterkst bezette toernooien met de beste 72 speelsters van de LPGA Ranking.

Birdies

In de eerste ronde verging het Van Dam zeker niet slecht. Op de eerste negen holes was alles in 'evenwicht' op het scorekaart met een bogey en een birdie, maar na de turn hadden de birdies licht de overhand. Met 71 slagen (-1) stond ze aan het einde van de dag keurig bij de eerste 25 in het klassement, op zes slagen van de Amerikaanse Lexi Thompson die met acht birdies en een bogey een indrukwekkende ronde liet zien.

Alligators

De ronde van Anne van Dam bleef bepaald ook niet onopgemerkt. Op hole 9 sloeg ze, met beide ontblote onderbenen in het water, een lastige bal vanuit de bedding. De bal landde keurig op de green waarna ze nog een par maakte. Die slag werd mooi door de camera's vastgelegd en kreeg veel waardering. Maar niet alleen de slag, ook de moed van Van Dam want in het water op de baan van de Tiburon Golf Club in Naples voelen alligators en waterslangen zich ook erg thuis...

 

Leaderboard


Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf