Nieuws

Joost Luiten in het nieuw

Vanaf 1 januari 2021 is het Nederlandse Duca del Cosma de nieuwe kledingsponsor van Joost Luiten. Het snelgroeiende golfmerk heeft in korte tijd naam gemaakt met zijn eigenzinnige designs gecombineerd met elegant comfort.

Ook betrokken bij design

Joost Luiten is duidelijk over zijn keuze voor dit nog jonge golfschoenen merk. "Ik werd nog voor de corona-uitbraak door Duca del Cosma benaderd of ik hun golfschoenen wilde proberen. De Duca’s waren voor mij een openbaring - modern, comfortabel en totaal anders dan de traditionele golfschoen. Ik heb ze met veel plezier uitgeprobeerd en ben blij dat dit nu in een sponsorship voor drie jaar is beklonken. Ik kijk uit naar de samenwerking. Het is een gedreven merk van hoge kwaliteit met veel potentie in Nederland maar ook daarbuiten. Ik vind het interessant om betrokken te worden bij het ontwerp en design om de schoenen nog functioneler te maken."

Tachtig jaar ervaring

Stuwende kracht achter Duca del Cosma is het ondernemersechtpaar Frank en Caroline van Wezel. Samen met CEO Sjef van Gastel beschikken ze over meer dan tachtig jaar ervaring in de productie van sportschoenen. "De gemiddelde golfer loopt per achttien holes al snel tien kilometer, daarom zijn schoenen een essentieel onderdeel van de golfuitrusting. Comfort is hierbij een eerste vereiste", aldus Frank van Wezel, die internationaal naam maakte met zijn lichtgewicht Hi-Tec-schoenenlijn. Sjef van Gastel verheugt zich op de samenwerking met Luiten. "Met onze kennis en ervaring kunnen wij voor Joost de meest comfortabele golfschoenen ooit maken."

Luiten kijkt ook uit naar het komende golfseizoen. "Het eerste toernooi start in januari in Dubai. Het is mijn streven om zo snel mogelijk terug te keren in de top 100 van de wereld. Ik voel dat ik daar thuishoor en zal er alles aan doen om in 2021 een goede positie te veroveren."

Een bericht gedeeld door Duca del Cosma (@ducadelcosma.official)

'Duca' op KLM Open 2021

Deze week werd de nieuwe kalender van de European Tour bekendgemaakt en het KLM Open vindt in 2021 - mits de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten - plaats van 16 tot en met 19 september 2021 op Bernardus Golf. Duca del Cosma is dan niet voor het eerst 'aanwezig' op het KLM Open. In 2018 en 2019 was Duca al kledingsponsor van de ruim negenhonderd KLM Open-vrijwilligers.  

Lees meer over
Joost Luiten Equipment