Topgolf

Solide start Luiten in finale Dubai

Joost Luiten is van de twee Nederlanders die zich hebben weten te plaatsen het beste begonnen aan het DP World Tour Championship. Hij staat na een openingsronde 71 (-1) net buiten de top-15. Wil Besseling volgt hem op één slag in de met 8 miljoen dollar gedoteerde seizoenfinale.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Dat hij vanochtend vroeg al als tweede moest afslaan zal Joost Luiten niet heel veel hebben uitgemaakt. Hij is uiteindelijk 'gewoon' weer van de partij op de Earth Course van Jumeirah Golf Estates, waar hij naar eigen zeggen een 'teleurstellend seizoen nog wat kleur kan geven met een topprestatie'. En zijn start mocht er alvast zijn. Na viermaal par om de week te beginnen, volgden al snel de eerste twee birdies. Vervolgens hield de Zuid-Hollander zijn kaart geruime tijd schoon, maar hij kon ook geen slagen meer oppakken. Wel leverde hij er vlak voor het einde één in, op de par-3 17de waar door de vroeg passerende spelers juist goed gescoord werd. Een laatste kans om terug te gaan naar -2 werd net rechts gemist op de lange afsluiter en een 71 (-1) om de week te beginnen was een feit. Aan het einde van de Dubaise middag bracht dit hem tot de gedeelde zestiende plek. Morgen mag Luiten dus wat later de baan in dan vandaag én in het gezelschap van Patrick Reed, de leider in de Race to Dubai.

Besseling terug op beginscore

Wil Besseling, iets comfortabeler in het Rolex Series-toernooi gekomen, lukte het twee groepen later net niet om dezelfde score binnen te brengen. Telkens wanneer hij inleverde volgde alweer snel birdie, voordat het de gisteren 35 jaar geworden man uit Hoorn wél lukte om birdie te maken op 17. Helaas kon hij op de lange slothole, de 'signature hole' van Jumeirah, een tegenvallende derde bogey dan weer niet afwenden, wat hem terugbracht naar de beginscore: 72 en level par.

Perez leidt voor drietal

Afgelopen zaterdag triomfeerde er met Antoine Rozner al een Franse golfer in Dubai, en na 18 holes leidt er op Jumeirah weer iemand uit dat land. Onder meer dankzij de slag die in het filmpje onder dit artikel te bewonderen is kwam hij tot een 67 voor -5, op de voet gevolgd door Robert MacIntyre, Erik van Rooyen en Matthew Fitzpatrick. Patrick Reed vinden we na een afsluitende birdie op -2 terug, Collin Morikawa staat vooralsnog gelijk met Besseling. Virtueel is Perez, in het reguliere seizoen de nummer zes op de ranking, nu ook leider van de Race to Dubai. Voor de winnaar op zondag liggen naast de miljoenencheque ook nog eens 2.000 punten klaar, bijna het hele veld heeft daardoor nog een theoretische kans op de Harry Vardon Trophy. 

Leaderboard