Topgolf

Veel birdies Van Driel op slotdag

Darius van Driel heeft het op de laatste dag van het ISPS Handa UK Championship birdies laten regenen op The Belfry. De 31-jarige Nederlander steeg dankzij een fraaie slotronde van 66 slagen (-6) nog flink en miste net de top-10. Rasmus Højgaard won na een play-off.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De omstandigheden leenden zich op de slotdag uitstekend voor lage scores, en dat is dan ook wat veel mannen deden. Onder hen Darius van Driel, die het beste voor het laatst bewaard bleek te hebben als enige overgebleven Nederlander. Net als een dag eerder begon hij met bogey, maar daarna trapte de Leidschendammer het gaspedaal in. Negen birdies werden het uiteindelijk op de beroemde baan ten noorden van Birmingham, tegenover drie bogeys waaronder op de afsluitende par-4. Met -9 eindigt Van Driel nipt buiten de top-10 als elfde, zijn op een na beste resultaat in dit eerste seizoen als volwaardig lid van de European Tour.

'Vertrouwen groeit'

Na afloop was Van Driel logischerwijs tevreden. 'Vandaag was het goed, ook erg leuk om met Westwood te spelen. Er stond vandaag minder wind en ik speelde goed. Alleen van die drie-putt op 18 baal ik echt.' Hoe het er 'overall' voor staat met zijn spel? 'Mijn ballstriking is de laatste weken al erg goed en deze week raakte ik veel fairways en greens. Met de putter heb ik veel laten liggen, maar dat zijn geen spannende dingen en komt wel goed. Het vertrouwen is nu ook groter, het is fijn om te weten dat ik ook laag kan gaan op de Europese Tour.'

Tweede titel voor toptalent Højgaard

Het draaide in de Engelse namiddag uit op een play-off. Daarin stond Justin Walters, al vanaf dag 1 leider, oog-in-oog met Rasmus Højgaard. Het Deense toptalent dwong met een eagle op 17 voor een 65 (-7, de beste ronde van de dag) extra holes af. Net als in het Mauritius Open aan het begin van dit seizoen won hij die. Walters holede nog een mooie putt om de kansen op zijn eerste titel levend te houden, maar moest daarna toch buigen. Zijn teeshot belandde in de bunker en de tweede slag ver aan de rechterkant van de green, waarna de zichtbaar terneergeslagen Zuid-Afrikaan wist dat het vrijwel zeker gedaan was. Dat was terecht, in zijn twaalfde toernooi van het seizoen won de 19-jarige Højgaard die zijn tourkaart via Q-School pakte alweer voor de tweede keer.

Leaderboard