Topgolf

Van Driel klimt iets in Engeland

Het podium lijkt te ver weg, maar Darius van Driel heeft na dag drie van het ISPS Handa UK Championship op The Belfry op de slotdag nog kans op een mooi eindresultaat.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Van Driel is de enige Nederlander die het weekend haalde in het ISPS Handa UK Championship. Op The Belfry misten Daan Huizing en Wil Besseling vrijdag net de cut.
De Leidschendammer begon vandaag op -2 en net in de top-25 aan de derde dag van het toernooi. De omstandigheden waren lastig. ‘Er stond een flink briesje en het was ook een stuk kouder’, aldus Van Driel, die de eerste negen nog in de plus voltooide, onder meer door bogeys op 1 en 3.

Vermoedheid

‘Het begin was een beetje rommelig. De vermoeidheid van gisteren, toen ik 32 holes moest spelen, zat er nog wel in. Maar uiteindelijk heb ik nog een ronde onder par binnen kunnen brengen. Ik putte vaak dichtbij, maar ze vielen net niet. Hopelijk is dat morgen wel het geval en dan zien we wel waar het mij brengt.’
Met zijn ronde in 71 slagen boekte Van Driel wel lichte terreinwinst. Er werd door een aantal spelers heel laag gescoord, maar ook een grote groep lukte het niet om een goede score binnen te brengen. Met -3 staat Van Driel op een gedeelde 19de plaats.

Walters

De leiding na 54 holes is met -12 in handen van de Zuid-Afrikaan Justin Walters, die op de openingsdag een lage 64 noteerde en daar na ronden 71 en 69 nog steeds profijt van heeft. Dat is uiteraard geen garantie voor zondag, want de nummers twee, Martin Kaymer (ronde 66) en Benjamin Hebert, staan op twee slagen. Ook daarachter zitten nog genoeg spelers op het vinkentouw.

Leaderboard

Lees meer over
European Tour Topgolf