Topgolf

Wil Besseling laat zich weer zien

In Schotland had Anne van Dam een goede laatste dag en Wil Besseling kijkt tevreden terug op zijn 11de plaats in de Celtic Classic. 'Ik ben heel blij met waar mijn spel nu is.'
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met vijf slagen achterstand op de leiders begon Besseling vandaag aan de slotronde van de Celtic Classic. ‘Gewoon weer 18 holes’, hield hij zichzelf voor, om de druk buiten de deur te houden. Op het Celtic Manor Resort, tien jaar geleden het toneel voor een legendarische Europese overwinning in de Ryder Cup, begon Besseling de laatste dag heel steady. De ene na de ander par verscheen op zijn scorekaart. Anderen maakten weliswaar wel birdies, maar met level par bleef Besseling op de rand van de top-10. De birdie op 9 was genoeg om erbinnen te vallen.

'Blij met spel'

Helaas onderbrak de dreiging van onweer de ronde voor lange tijd.Maar na de gdwongen pauze ging Besseling verder waar hij gebleven was: 'parren' bij de vleet en nog een birdie op 17. Met een 69 bleef hij nét buiten de top-10, maar een knap resultaat voor Besseling, die niet zoals Joost Luiten, Lars van Meijel en Darius van Driel een kaart voor de European Tour heeft. ‘Het was een heel steady week. Vandaag niet anders', zei Besseling na afloop. 'Ik sloeg de bal niet vaak dichtbij maar raak alle greens en de keren dat ik dat deed, mocht de bal voor birdie niet vallen. Behalve op 17 na een mooie 10 meter-putt. Overall een heel degelijk toernooi en ik ben blij met waar mijn spel is. Voor mij is duidelijk waar ik volgende week nog wat slagen kan winnen. Nu een paar dagen rust en donderdag weer fris op de tee.’

Besseling speelt komende week weer op Celtic Manor, maar dan heet het toernooi ISPS Handa Wales Open. Sam Horsfield, die twee weken terug ook al het Hero Open won, pakte ook hier de titel. Bij de vallende duisternis had de Engelsman, die enige tijd terug door Ian Poulter onder diens hoede werd genomen, op het einde twee slagen over op de nummer twee, de Belg Thomas Detry. 

Leaderboard 

Beeld: Tristan Jones (LET)
Beeld: Tristan Jones (LET)

Van Dam in Schotland

Voor Anne van Dam was het Schots Open dit jaar het eerste toernooi in Europa. Ze was in 2020 de Verenigde Staten nog niet uit geweest. Maar niet alleen het Ladies Scottish Open is in Europa een belangrijk en sterk bezet toernooi dat meetelt voor zowel de LPGA als de Ladies European Tour. Volgende week wordt het AIG Women’s Open gespeeld in Schotland, de eerste major van het jaar.

Wisselvallig

Op de Renaissance Club was Van Dam, met Maarten Lafeber aan de tas, erg wisselvallig. Ze was lang niet altijd recht van de tee, scoorde op de par-5 holes wellicht wel minder goed dan verwacht, maar sloeg ook bijna een hole-in-one. In de laatste ronde had ze een perfecte score Greens in Regulation, maar liet wel wat liggen op de green. Haar ronde level par (+2 voor het toernooi) was evenwel geen slecht resultaat in dit veld en op de slotdag in North Berwick. Ze steeg er zelfs nog mee naar een gedeelde 22ste plaats.
De overwinning ging naar de Amerikaanse Stacy Lewis, die in een play-off met drie anderen op de eerste hole al toesloeg met een birdie.

Eindstand

Symetra Tour

In Amerika doet Dewi Weber het goed op de Symetra Tour, de divisie onder de LPGA Tour. Dankzij een goede slotronde (67) in de Founders Tribute in Mesa (Arizona), eindigt de Nederlandse in de top-20. Die prestatie behaalde ze in de twee eerdere toernooien dit jaar ook. Weber zag zelf na afloop nog genoeg ruimte voor verbetering. ‘De hele week was m’n putten niet echt op tik. Ik sloeg de ballen niet echt dichtbij genoeg. Laatste ronde was goed, maar nog steeds veel laten liggen. Niettemin ben ik wel blij met hoe het spel nu is en welke kant het opgaat.’
Voor Weber is het zaak om na het seizoen (nog zes toernooien) bij de eerste vijf in het klassement te eindigen. Dat zou haar een kaart voor de LPGA Tour opleveren. Ze staat nu in de top-10.

Eindstand