Topgolf

Overvleugelt talent 'oude garde' op NK?

De Nederlandse kampioenschappen Strokeplay is het grootste en belangrijkste toernooi in Nederland voor topamateurs. Op Golfclub Houtrak in Halfweg komen er donderdag 144 golfers aan de start in de eerste ronde.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Bij de mannen springt een talent van pas vijftien jaar in het oog: Loran Appel. De linkshandige golfer is (nog) klein van stuk en slaat de bal (nog) niet heel ver. Maar Loran, lid op Golfclub Cromstrijen, maakt wel grote indruk, met zijn scores en vooral ook met zijn geweldige korte spel. Hij heeft al een plus-handicap (0,8) en won onlangs met zeven slagen voorsprong de Grand Prix La Bruyere, een aansprekend internationaal toernooi in België. Afgelopen week was hij op Stippelberg ook de sterkste in het NK t/m 18 jaar. Loran, die al op 3-jarige leeftijd met golf begon, heeft een bekende lefty als zijn grote voorbeeld: Phil Mickelson.

Op de korrel

Bij de dames wordt deze week veel verwacht van Anne-Sterre den Dunnen. De 16-jarige golfster speelt op Houtrak een thuiswedstrijd en ze is in vorm. Afgelopen week won Anne-Sterre het NK t/m 18 jaar. Ze werd op dertienjarige leeftijd al clubkampioene op Houtrak en speelt nu van handicap +2,8. In 2022 wil Anne-Sterre naar de VS om golf en studie te combineren, diverse prominente colleges hebben haar al op de korrel. Daarna wil ze de LPGA op. Dat is voor de toekomst, deze week hoopt ze haar favorietenrol waar te kunnen maken op homecourse Houtrak.

Nieuwe kampioenen

Als het voorspelde onweer geen roet in het eten gooit, worden er donderdag en vrijdag 18 holes gespeeld, op zaterdag 36. Zeker is dat er nieuwe kampioenen gehuldigd gaan worden want de winnaars van vorig jaar kunnen hun titel niet verdedigen: Dario Antonisse is herstellende van een operatie aan zijn schouder en Zhen Bontan heeft de overstap gemaakt naar de pro’s. 

Lees meer over
Topgolf