Topgolf

Wie speelt waar? Week 33

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Tristan Jones (LET)

Beeld: Tristan Jones (LET)

13 – 16 European Tour, Celtic Classic, The Celtic Manor Resort, City of Newport, Wales. Prijzengeld: €1.000.000 Leaderboard

13 – 16 LPGA/LET, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, The Rennaissance Club, North Berwick, Schotland. Prijzengeld: $1.500.000 Leaderboard

13 – 16 PGA Tour, Wyndham Championship, Sedgefield CC, Greensboro, North Carolina. Prijzengeld: $6.400.000 Leaderboard

13 – 15 Alps Tour, Gosser Open, GC Erzherzog Johann, Maria Lankowitz, Oostenrijk. Prijzengeld: €40.000 Leaderboard

14 – 16 Symetra Tour, Founders Tribute at Longbow, Longbow GC, Mesa, Arizona. Prijzengeld: $125.000 Leaderboard

13 – 16 Korn Ferry Tour, Albertsons Boise Open presented by Kraft Nabisco, Hillcrest CC, Boise, Idaho. Prijzengeld: $1.000.000 Leaderboard

13 – 15 Amateurs, Nationaal Strokeplay Kampioenschap Heren, Golfclub Houtrak. Leaderboard

13 – 15 Amateurs, Nationaal Strokeplay Kampioenschap Dames, Golfclub Houtrak. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

13 – 16 European Tour, Celtic Classic, The Celtic Manor Resort, City of Newport, Wales. Prijzengeld: €1.000.000

In Wales worden de komende weken deel vier en vijf van de UK Swing afgewerkt. De heren van de European Tour staan aan de vooravond van een double-header op de wereldberoemde baan van Celtic Manor. Op de speciaal aangelegde Twenty-Ten Course won Team Europe tien jaar geleden met een debuterende Rory McIlroy in het team de Ryder Cup terug, toen Graeme McDowell in de allerlaatste single wist af te rekenen met Hunter Mahan. 

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE OEFEN- EN QUALIFYING RONDEN

#Wentworth2Wales

Vice-captain van Colin Montgomerie was toen Thomas Bjørn. De Deen, die later natuurlijk zelf met succes captain werd, heeft besloten in vier dagen tijd van Wentworth naar Celtic Manor te lopen. Met de Ryder Cup op zak vertrekt hij donderdag vanaf de baan waar het hoofdkwartier van de European Tour zetelt richting Wales. De opbrengst van de tocht gaat naar het goede doel.

Luiten 2014

Laten we voor de vier Nederlandse deelnemers hopen dat het weer in ieder geval wat meer meezit dan in 2010. Toen regende het dat het goot en het ziet ernaar uit dat de mannen ook deze week wat neerslag kunnen verwachten. Aan Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel en Wil Besseling de schone taak daarmee om te gaan. Als iemand van de landgenoten de baan kent is het wel Luiten. Hij won hier in 2014 met het Wales Open zijn vierde toernooi op de European Tour.

Ziggo Sport Golf: do en vr 13:00-15:00 & 16:00-19:00, za en zo 15:30-20:00

Leaderboard

13 – 16 LPGA/LET, Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, The Rennaissance Club, North Berwick, Schotland. Prijzengeld: $1.500.000

De toppers van het vrouwengolf maken zich op voor een soort kleine Scottish Swing. Deze week wordt allereerst het Ladies Scottish Open gespeeld op The Renaissance Club, waarna de ‘bubbel’ zich naar de westkust van het land verplaatst. Op Royal Troon vindt volgende week namelijk het AIG Women’s Open (Brits Open) plaats. Dit is het eerste van vier majors die dit jaar in totaal nog afgewerkt zullen worden – als het goed is.

Goede herinneringen

Maar eerst dus het Ladies Scottish Open. Aan dit toernooi, dat in 2017 co-sanctioned werd met de LPGA en daardoor in sterkte en aanzien groeide, mag Anne van Dam met een glimlach terugdenken. Op dezelfde baan eindigde ze vorig jaar als zesde, waarmee ze aan alle onzekerheid een einde maakte en zich kwalificeerde voor haar eerste Solheim Cup. Deze week wordt ze gecaddied door bondscoach en trainer Maarten Lafeber. Over de motivaties daarachter lees je alles in het artikel hieronder. Nummer 1 van de wereld Jin Young Ko en Lexi Thompson laten het toernooi overigens uit zorgen voor het coronavirus schieten, maar met Danielle Kang is dé absolute vrouw van het moment wel aanwezig.

Leaderboard