Topgolf

Goede start Van Dam na lange break

De lange break van vijf maanden lijkt voor het spel van Anne van Dam vooralsnog geen nadelige gevolgen te hebben gehad. In haar eerste toernooi na de hervatting van de LPGA Tour kwam ze heel keurig onder par binnen.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Van Dam keek lang uit naar het LPGA Drive On Championship. Ze verbleef de afgelopen periode in Amerika en combineerde trainen op de golfbaan van Lake Nona in Florida met trainen voor triatlons. De Arnhemse deed zelfs met succes mee aan een aantal wedstrijden, waarbij ze het podium haalde.
Maar nu is het weer golf dat de klok slaat.

In de eerste ronde op de Inverness Club ging Van Dam voortvarend van start met twee birdies op de eerste drie holes. Daarna gebeurde er niet heel veel opvallends. Ze hield het goed bij elkaar en een bogey op de tweede negen deed niet veel aan een goede eerste ronde, waarmee ze na de eerste dag in de top-15 staat.

Coronavirus

Uiteraard worden in Toledo de speelsters ook getest op het coronavirus en zijn veel maatregelen genomen om besmetting te voorkomen. De LPGA maakte eerder ook al bekend dat speelsters dit seizoen hun kaart niet kunnen verliezen. Voor de golfsters op de Symetra Tour, de divisie onder de LPGA Tour, is er nog wel de mogelijkheid om te promoveren, maar dat aantal is gehalveerd tot vijf.

Leaderboard


Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf