Topgolf

Van Dam legt basis voor mooie week

Anne van Dam is zeer sterk begonnen aan het Indy Women in Tech Championship, haar eerste toernooi sinds de triomf met Team Europa in de Solheim Cup. Met een openingsronde van 68 slagen (-4) heeft de 23-jarige Arnhemse de basis gelegd voor een mooie week in Indianapolis.

Anne van Dam begon al snel met scoren op de Brickyard Crossing Golf Club, die direct naast de beroemde Indianapolis Motor Speedway (bekend van de jaarlijkse Indy 500) gelegen is. Na twee birdies en één bogey geslagen te hebben ging de Nederlandse uit in -1. Op dat moment stond ze net buiten de top-20, maar na de turn won ze nog een aantal extra slagen - en daarmee plekken. Ook op 12 en 14 vond de longhitter namelijk birdies, om na een tweede bogey op 15 af te sluiten met een par en nog twee birdies op 17 en 18. Bij het vallen van haar laatste putt stond Van Dam met een score van -4 gedeeld achtste.

Vliegende start voor Koreaanse

Terwijl veel vrouwen in de middag nog moeten beginnen aan hun openingsronde, had één speelster het voortouw genomen. De Koreaanse Mi Jung Hur had na een magnifieke openingsronde van 63 (-9) zonder bogeys twee slagen voorsprong op Solheim Cup-held Bronte Law en de Deense Nanna Koerstz Madsen. Sung Hyun Park, verdedigend kampioene en nummer 2 van de wereldranglijst, opende haar toernooi met een 70 voor -2. Lexi Thompson, de winnares van de eerste editie van het nog jonge toernooi twee jaar geleden, maakt in de middag haar opwachting.

Leaderboard

Beginnen met golf

Het is maar een balletje

In haar eerste column op GOLF.NL wordt duidelijk dat Ibtihal Jadib de golfsport ietwat heeft onderschat en zichzelf ietsiepietsie heeft overschat...
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf