Topgolf

Luiten beweegt verkeerde kant op

Joost Luiten moet morgen flink aan de bak om nog een topklassering uit het BMW PGA Championship te slepen. Op 'moving day' bewoog de Nederlander de verkeerde kant op. Danny Willett en Jon Rahm hebben als leiders drie slagen voorsprong op de eerste achtervolgers.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Alle goede bedoelingen van Joost Luiten kregen op de eerste hole vandaag een flinke knauw, toen hij met een dubbel bogey van de green stapte. Het veroordeelde de Bleiswijker direct tot een flinke inhaalrace. Die kwam evenwel niet echt van de grond. Luiten noteerde in het vervolg van de ronde nog wel drie birdies, waarvan twee op een par-5, maar incasseerde ook nog twee bogeys op par-4's. Met een dagscore van 73 slagen tekende hij niet alleen voor zijn slechtste score in drie dagen, maar duikelde hij ook in het klassement van dit sterk bezette toernooi. Bij binnenkomst stond Luiten net buiten de top-30.

Ryder Cup

Op de West Course van het prestigieuze Wentworth valt in het Rolex-toernooi niet alleen veel geld te verdienen, maar ook de eerste punten voor het Ryder Cup-klassement. Over een jaar wordt daarvan de balans opgemaakt en duidelijk welke vier spelers op basis van de resultaten zich via deze ranking plaatsen voor het Europese team van captain Padraig Harrington.

Rahm & Willet

De leiding op Wentworth is na drie ronden in handen van Danny Willett en Jon Rahm. Beide spelers leverden een kaart met een score van 68 slagen in en spelen morgen dus samen in de laatste flight. Het gat met drie achtervolgers is al drie slagen. De slag van de dag was evenwel voor Ross Fisher, die op 18 een prachtige albatross voor volle tribunes 'uitserveerde'. Dat leverde hem ook nog eens een spiksplinternieuwe BMW ter waarde van bijna 150.000 euro op. De auto stond als prijs nu niet eens op een hole-in-one maar op een albatross. De beste ronde van de dag was voor Rory McIlroy (-7), die op de slag de cut haalde maar na dag drie al weer in de top-20 staat. 

Leaderboard