Nieuws

Wie speelt waar? Week 38

Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

19 – 22 European Tour, BMW PGA Championship, Wentworth GC, Virginia Water, Engeland. Prijzengeld: $7.000.000 Leaderboard

19 – 22 PGA Tour, Sanderson Farms Championship, CC of Jackson, Jackson, Mississippi. Prijzengeld: $6.600.000 Leaderboard

20 – 22 Symetra Tour, Guardian Championship, Capitol Hill GC, Prattville, Alabama. Prijzengeld: $175.000 Leaderboard

21 Amateurs, Nationaal Strokeplay Kampioenschap Mid-Amateur Dames, Golfclub Het Rijk van Nijmegen. Leaderboard

21 Amateurs, Nationaal Strokeplay Kampioenschap Mid-Amateur Heren, Golfclub Het Rijk van Nijmegen. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

12 – 15 European Tour, BMW PGA Championship, Wentworth GC, Virginia Water, Engeland. Prijzengeld: $7.000.000

Na de grootste week van het Nederlandse topgolfjaar met de jubileumeditie van het KLM Open, is het deze week tijd voor de belangrijkste week van het Europese golf – mits er geen Ryder Cup is: het BMW PGA Championship op de West Course van Wentworth. Op deze fameuze golfbaan, op een steenworp afstand van Windsor Castle waar Queen Elizabeth II in het weekend graag haar tijd doorbrengt, wordt van donderdag tot en met zondag het ‘flagship event’ van de European Tour gespeeld. Dit is niet in de laatste plaats het geval doordat het hoofdkwartier van de Tour op Wentworth gesitueerd is. 

Waar het kampioenschap in zijn rijke historie meestal in mei bedwongen werd, is het toernooi voor de 65ste editie naar september verplaatst. Dit heeft er alles mee te maken dat het US PGA Championship vanaf dit jaar in mei wordt gespeeld.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Wie deze week naar de onofficiële geboorteplaats van de Ryder Cup trekt als toeschouwer, of wie gewoon lekker voor de televisie zit te kijken, kan weer een hele rits aan sterren zien schitteren. Naast de goede naam die het toernooi heeft, komt dit door het grote prijzengeld dat op zondag wordt verdeeld. Het BMW PGA Championship is namelijk één van de acht toernooien uit de lucratieve Rolex Series.

Zo staan de namen van zeven oud-kampioenen op de startlijst: verdedigend kampioen Francesco Molinari, Alex Norén, Chris Wood, Rory McIlroy, Luke Donald, Paul Casey en David Howell. Naast Molinari en McIlroy doen er bovendien nog twee spelers uit de top-10 mee, te weten Justin Rose en Jon Rahm. Tegen dit veld van wereldklasse, waar verder ook mannen als Tommy Fleetwood, Patrick Reed en Open-kampioen Shane Lowry toe behoren, gaat Joost Luiten het opnemen. Laten we hopen dat de Bleiswijker vertrouwen heeft geput uit zijn top-10 klassering in het KLM Open, en dat de putter nog wat beter werkt dan op The International.

Televisie: Ziggo Sport Golf, do en vr 11:00-19:00, za en zo 13:30-18:30

Leaderboard

19 – 22 PGA Tour, Sanderson Farms Championship, CC of Jackson, Jackson, Mississippi. Prijzengeld: $6.600.000 

Het Sanderson Farms Championship is een toernooi dat alweer sinds 1968 onderdeel is van de PGA Tour, maar desondanks niet de allergrootste namen op de erelijst heeft staan. Dit komt erdoor dat het kampioenschap vrijwel alle jaren lijnrecht tegenover een andere, veel grotere wedstrijd op de kalender stond, waar niet mee te concurreren is. Zo werd in de beginjaren vaak tegelijkertijd The Masters gespeeld en later toernooien als de Ryder Cup, The Open en de afgelopen jaren het WGC-HSBC Champions.

Ondanks dat het toernooi als gevolg van de vele veranderingen aan de golfkalender voor dit seizoen een maand naar voren is gehaald, zijn de toppers nog altijd niet erg happig om naar ‘The Magnolia State’ af te reizen. En dan hebben we het niet alleen over de spelers die ook ingeschreven staan bij de Europese Tour en dus in Engeland spelen. Wie dan wel gaan strijden om de haan, misschien wel de beste trofee van het hele Amerikaanse golfcircuit? Jimmy Walker, Si Woo Kim en Zach Johnson bijvoorbeeld. Natuurlijk is Joaquin Niemann ook van de partij, het Chileense toptalent dat afgelopen week bij de seizoensopening in West Virginia de eerste overwinning van zijn nog jonge profcarrière boekte.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00-00:00, za en zo 21:00-00:00

Leaderboard

20 – 22 Symetra Tour, Guardian Championship, Capitol Hill GC, Prattville, Alabama. Prijzengeld: $175.000 

In een rustige week voor het vrouwengolf, zijn alle Nederlandse golf gericht op de Capitol Hill Golf Club in Alabama. Hier gaat Dewi Weber proberen mee te strijden om de titel in de derde editie van het Guardian Championship. Dit is een van de wat prijzengeld betreft middelgrote toernooien op de Symetra Tour, maar daarom niet van minder belang voor Weber. Met nog drie toernooien te gaan wil de Nederlandse eerstejaarsprof zich namelijk in positie spelen voor een top-10 klassering in de Volvik Race to the Card. Wie over twee weken, wanneer het Symetra-seizoen in Florida culmineert, bij de beste 10 staat op deze jaarranking, dwingt automatisch promotie af naar de LPGA Tour.