Topgolf

Solheim Cup: LIVE dag 3 met Anne van Dam

Kijk hier op GOLF.NL LIVE naar Anne van Dam op de zinderende slotdag van de Solheim Cup. Kan Europa in de beslissende singles de Solheim Cup veroveren?
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Anne van Dam speelt zondag op de slotdag de zevende single (van in totaal twaalf partijen) en start om 13:52 (Nederlandse tijd). Ze neemt het op tegen Lizette Salas. De stand is 8 - 8. Team USA heeft zes punten nodig om op 14 punten te komen en daarmee de Solheim Cup te behouden. Europa moet 6.5 punt scoren om de Solheim Cup te veroveren. 

SCORING

Verslag dag 2: Anne van Dam: 'Het was heel zwaar'

De Solheim Cup wordt in Nederland niet uitgezonden op TV, maar wel op YouTube. De eerste single (Ciganda vs. Kang) begint om 12:40 (Nederlandse tijd). 

Bekijk hier LIVE de uitzending van dag 3:

Over de Solheim Cup 2019

De 16de editie van de Solheim Cup wordt gespeeld op de Centenary Course van Gleneagles. De par-72-baan was in 2014 ook het strijdtoneel voor de Ryder Cup (die Europa won met 16,5 - 11,5). Anne van Dam - momenteel de nummer 99 op de wereldranglijst - kwalificeerde zich via de ranking van de Ladies European Tour. 

Christel Boeljon was de eerste Nederlandse speelster in de geschiedenis die uitkwam voor Europa. De inmiddels gestopte Nederlandse won in 2011 op Kileen Castle (Ierland) met 15-13 van Team USA.

Van de 15 ontmoetingen won Amerika er 10. In de laatste twee edities (Des Moines 2017 & St. Leon Rot 2015) was Amerika te sterk voor Europa. Het is de derde keer dat de Solheim Cup in Schotland wordt gespeeld, de vorige twee edities (Loch Lomond 2000 & Dalmahoy 1992) werden gewonnen door Europa.

Volg GOLF.NL op Twitter voor live updates vanuit Gleneagles.