Topgolf

Solheim Cup: LIVE dag 2

Kijk hier op GOLF.NL LIVE naar Anne van Dam op dag 2 van de Solheim Cup.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De Solheim Cup wordt in Nederland niet uitgezonden op TV, maar wel op YouTube.  

Anne van Dam startte zaterdagochtend direct in de eerste group om 09:10 (NL tijd). Ze nam het met Anna Nordqvist in de foursome op tegen Morgan Pressel en Marina Alex. De start van het Europese duo was waanzinnig (4 up na 6 holes), maar de Amerikaanse dames vochten knap terug en wisten de partij alsnog te winnen met 2&1.

De foursome sessie bleef in evenwicht met twee gewonnen partijen voor zowel Europa als Amerika. Europa leidt voorlopig met 6.5 - 4.5. 

SCORING

Dag 1: Anne van Dam: 'Dit was fantastisch'

Bekijk hier LIVE de uitzending van dag 2:

Over de Solheim Cup 2019

De 16de editie van de Solheim Cup wordt gespeeld op de Centenary Course van Gleneagles. De par-72-baan was in 2014 ook het strijdtoneel voor de Ryder Cup (die Europa won met 16,5 - 11,5). Anne van Dam - momenteel de nummer 99 op de wereldranglijst - kwalificeerde zich via de ranking van de Ladies European Tour. 

Christel Boeljon was de eerste Nederlandse speelster in de geschiedenis die uitkwam voor Europa. De inmiddels gestopte Nederlandse won in 2011 op Kileen Castle (Ierland) met 15-13 van Team USA.

Van de 15 ontmoetingen won Amerika er 10. In de laatste twee edities (Des Moines 2017 & St. Leon Rot 2015) was Amerika te sterk voor Europa. Het is de derde keer dat de Solheim Cup in Schotland wordt gespeeld, de vorige twee edities (Loch Lomond 2000 & Dalmahoy 1992) werden gewonnen door Europa.

Volg GOLF.NL op Twitter voor live updates vanuit Gleneagles.