KLM Open

Luiten deinst niet terug voor stormpje

Joost Luiten hoopt deze week voor de derde keer het KLM Open te winnen. Met GOLF.NL speelde Joost in de voorbereiding hole 18 van The International. Het weer kon beter, de afloop was perfect.

Het honderdste KLM Open begint donderdag op The International, de topbaan naast Schiphol. Het mooiste scenario: Joost Luiten die zondag op hole 18 voor de derde keer zijn thuistoernooi wint. In het bijzijn van GOLF.NL speelde Luiten met zijn caddie Maarten Bosch de 482 meter lange par-5 18de hole van The International. Hoe je die hole speelt en wat Luiten van het KLM Open verwacht? Bekijk de onderstaande video. 

Dat Joost ook voor dit filmpje weer en wind trotseerde, valt natuurlijk zeer in hem te prijzen. Maar gelukkig zijn de weersverwachtingen voor zondag Op The International een 'tikkie' beter dan de omstandigheden waarin GOLF.NL's verslaggever Gerard Louter, cameraman Niels Hooft, Joost en caddie Maarten Bosch deze klus klaarden...

Spelersprofiel

Joost Luiten

Joost Luiten is Nederlands beste golfer. Met zes professionele overwinningen op de European Tour is hij de meest succesvolle speler in de Nederlandse golfgeschiedenis. Hoogtepunten waren zijn twee zeges in het KLM Open.
Lees meer
Toernooien

KLM Open

Het KLM Open is een van de oudste toernooien op de European Tour en het enige internationale professionele toernooi op het hoogste niveau (European Tour) dat Nederland rijk is. De allereerste editie van het Dutch Open – zoals het toernooi zonder sponsortoevoeging te boek staat – werd in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club gespeeld.
Lees meer