Topgolf

Lafeber in middenmoot in Hamburg

Maarten Lafeber staat na de eerste ronde van het Porsche European Open op de gedeelde 75ste plaats. Paul Casey gaat aan kop.

De Nord Course van het Green Eagle Golf Courses complex is heel erg lang en speelde door de wind en de zachte fairways ook nog eens extra lastig op de eerste dag van het Porsche European Open. Na een ronde in 75 (+3) slagen heeft Maarten Lafeber daarom nog alle kans om morgen de cut te halen. De enige Nederlander in het veld leek op weg naar een nog betere score want met nog drie holes te spelen stond Lafeber, gestart op hole 10, op +1. Op de zevende hole maakte hij een dure triple-bogey om terug te vallen naar +4. Lafeber, die mag spelen vanwege een medical extension, eindigde sterk met een birdie op zijn slothole voor +3 totaal. 

Casey leider

Aan kop na de eerste ronde gaat Paul Casey. De 41-jarige Engelsman tekende met zeven birdies en een bogey voor een ronde 66. Met -6 heeft Casey een slag voorsprong op Matthias Schwab, de zeer talentvolle 24-jarige Oostenrijker. Patrick Reed, volgende week ook van de partij in het KLM Open, leek op weg naar een hoge score, maar met drie birdies op zijn laatste drie holes hield de Amerikaan de schade beperkt tot een 74 (+2). 

Leaderboard

Lees meer over
European Tour