Topgolf

Van Dam tekent voor laagste ronde

Met de beste ronde van de dag heeft Anne van Dam de Portland Classic heel goed afgesloten. Haar volgende toernooi is de Solheim Cup!
Beeld: LET

Beeld: LET

Anne van Dam was op de Columbia Edgewater Country Club een van de vroege starters. Door een matige ronde op zaterdag leek een topklassering buiten bereik, maar al snel maakte Van Dam duidelijk dat ze van plan was om van haar laatste ronde voor de Solheim Cup iets moois te maken. Dankzij vijf birdies en een eagle (tegenover één bogey) maakte ze op de eerste negen holes een bliksemstart en klom ze al flink in het klassement (ze begon op plek 59). 

Birdiemachine

Weliswaar stokte de 'birdiemachine' na de turn enigszins - er volgden nog een birdie en een bogey - maar aan het einde van de dag bleek haar score van 66 slagen niettemin een van de drie beste van de vierde en laatste ronde. Van Dam eindigde daardoor nog op een 26ste plaats. 

'Dit was mooi am mee af te sluiten', aldus Van Dam. 'Zeker op de eerste negen was het allemaal erg solide en rolde ik er een paar mooie putts. Toen ging het wel heel snel  Solide dag vandaag zeker op eerste 9 rol ik paar mooie putts erin en toen ging het nog wel even snel de goede kant op met de score.'Smalle bosbaan

Dat een dergelijke score de eerste drie dagen er niet in zat, weet Van Dam aan 'te veel fouten tussen tee en green'. 'Van de tee en naar de green was ik soms gewoon net off en op deze baan, een smalle bosbaan, is het dan snel lastig.'

Van Dam is de komende week nog een paar dagen in Nederland om zich op te laden voor de Solheim Cup, het voorlopige hoogtepunt in haar carrière. 'Het is lekker om nu even thuis te kunnen zijn en even rustig aan te doen, voordat ik naar Schotland vertrek.'De Cambia Portland Classic werd gewonnen door Hannah Green. De jonge Australische had na twee dagen de leiding stevig in handen, maar moest die na een off-day op zaterdag aan de Amerikaanse tiener Yealimi Noh laten. Op zondag waren de rollen weer omgedraaid. Green ging Noa voorbij dankzij een ronde in 67 slagen, Noh bleef steken op 71 (-1).

Eindstand

Solheim CupVan Dam speelt volgende week niet. Een week later maakt ze haar debuut in de Solheim Cup. Bekijk hier een lang interview met Anne waarin ze praat over de Solheim Cup, haar verwachtingen, de druk, haar jaar als rookie op de LPGA Tour en over haar persoonlijke leven.

Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer