Topgolf

Van Dam verliest terrein in Portland

Op de derde dag van de Portland Classic is Anne van Dam ver teruggevallen door een ronde boven par (74). Een topklassering is heel ver weg in haar laatste toernooi voor de Solheim Cup.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam kreeg op de Columbia Edgewater Country Club haar derde ronde niet echt op gang, Al snel stonden er twee bogeys op de kaart. Met een eagle poetste ze dat weliswaar voor de turn weer weg, maar op de tweede negen sloeg de balans wel door naar een negatieve score. Van Dam maakte birdies op de twee par-5 holes (10 en 12), maar de bogey ertussen en vooral die drie bogeys waarmee ze ronde eindigde stonden niet fraai op haar scorekaart. Door die ronde in 74 slagen (+2) zakte ze van de 41ste naar de 59ste plaats. Hannah Green verspeelde op de derde dag de leiding in het toernooi. De jonge Australische had met +1 een mindere dag en daar profiteerde de Amerikaanse Yealimi Noh - ook pas 18 jaar - van. Haar ronde in 64 slagen (-8)was meer dan genoeg om Green voorbij te steken. Ze begint de laatste ronde met drie slagen voorsprong. 

Leaderboard

Solheim CupVan Dam speelt volgende week niet. Een week later maakt ze haar debuut in de Solheim Cup. Bekijk hier een lang interview met Anne waarin ze praat over de Solheim Cup, haar verwachtingen, de druk, haar jaar als rookie op de LPGA Tour en over haar persoonlijke leven.

Instructie

Golfinstructie: Chip met je knoopjes!

Veel golfers bewegen tijdens de chipbeweging de verkeerde kant op. PGA professional Guido Loning heeft een goede (kleding) tip!
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer