Topgolf

Van Meijel verliest terrein in China

Lars van Meijel heeft de goede lijn van vrijdag op moving day niet kunnen doortrekken. Dankzij een ronde 73(+1) zakte de Nederlander naar de gedeeld 22ste plek in het Foshan Open. Wil Besseling en Daan Huizing noteerden wel rondes onder par, maar zakten tevergeefs een aantal plaatsen in het klassement.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel, die laat weg mocht dankzij zijn uitstekende 64 (-8) op vrijdag, begon zaterdag in China ongelukkig aan zijn derde ronde: bogey-par-double-bogey. 

Met birdies op hole 4 en 5 deed de Brabander snel iets terug, maar de professional wist in het restant van de ronde niet meer onder par te komen. Dankzij een bogey en een birdie op de tweede negen van Foshan Golf Club tekende van Meijel voor een 73(+1). Na 54 holes staat Van Meijel , die de dag begon op de gedeeld 6de plaats, buiten de top-20.

Wil Besseling noteerde een respectabele 70 (-2) voor een totaal van -6, maar schoot daar weinig mee op. Besseling zakt naar de gedeeld 46ste plaats, terwijl landgenoot Daan Huizing dankzij een ronde 71 (-1) ook plaatsen verloor en met een totaal van -5 nu gedeeld 54ste staat.

De leiding is in handen van Ricardo Santos, en Zheng-Kai Bai uit China. De twee spelers staan op -16 en hebben een slag voorsprong op Alexander Knappe uit Duitsland. 

Met een half miljoen dollar in de prijzenpot hebben de Nederlandse spelers zondag een goede ronde nodig om geen plaatsen te verliezen in de ranking. Van Meijel staat 16de, terwijl Huizing (19) en Besseling (20) ook nog hele goede papieren hebben om de top-15 en een kaart voor de European Tour te halen. Darius van Driel - de nummer 12 van de ranking - miste gister de cut en zal moeten afwachten hoeveel plaatsen hij verliest in de ranking. Na het Foshan Open hebben de spelers een week rust en staat alleen nog de finale op Mallorca (7-10 november) op het programma. 

Leaderboard
Meer over het toernooi in onze rubriek Wie speelt waar?

Geen progressie Weber

Dewi Weber noteerde op dag 3 van LPGA Q-School een 72 (+1). De Nederlandse (23) noteerde twee bogeys en een birdie en zakte daarmee naar de gedeeld 58ste plaats op Pinehurst No. 6. De top-45 na 8 rondes krijgt een kaart voor de LPGA. Na 6 dagen is er een cut.

Leaderboard
Lees meer over de kansen van Weber in onze voorbeschouwing.