Topgolf

Nederlanders rustig van start in China

Na dag 1 van het Foshan Open zijn Daan Huizing (-2), Lars van Meijel (-2) en Darius van Driel (-1) in de middenmoot terug te vinden. Wil Besseling (+1) kende een mindere openingsronde, net als Dewi Weber (+4) in haar jacht op een LPGA-kaart.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

De in vorm verkerende Wil Besseling was de eerste van de vier hoopvolle Nederlanders die de baan in mocht op de Foshan Golf Club. Op de tweede negen begon de ervaren Noord-Hollander nog goed, maar in het einde van de ronde ging het met drie bogeys in vier holes tijd mis. Zo staat Besseling op +1 voorlopig buiten de top-80. Lars van Meijel ging tien minuten later van start en deed het een stuk beter. De winnaar van het toernooi in de Provence een kleine maand geleden maakte drie birdies en een bogey voor -2, toch al zes slagen achter leider Ben Stow.

Huizing & Van Driel onder par

Op hetzelfde slagenaantal als Van Meijel vinden we ook Daan Huizing terug. De golfer uit Soest maakte de turn in -2 en bracht een paar uur later een 70 binnen voor diezelfde score. Voor Darius van Driel, de enige late starter onder de Nederlanders, gebeurde alles in de eerste helft van de ronde. Hier maakte de winnaar van de Rolex Trophy drie birdies en twee bogeys, om af te sluiten met negen pars: -1.

Voor de Nederlanders is het cruciaal om een goed resultaat te behalen in het Foshan Open. Er zit namelijk een half miljoen dollar in de prijzenpot, wat meer is dan alle andere toernooien op de Challenge Tour. Met hierna alleen nog de grote finale in Mallorca te gaan staat alleen Van Driel (12) in de felbegeerde top-15 die speelrecht oplevert voor de European Tour. Van Meijel (16), Huizing (20) en Besseling (20) vallen hier nog net buiten.

Leaderboard
Meer over het toernooi in onze rubriek Wie speelt waar?

Weber in achterhoede

Dewi Weber heeft zichzelf geen goede dienst bewezen op de openingsdag van de beslissende fase van de Q-Series. In de eerste van in totaal acht mogelijke rondgangen op Pinehurst sloeg ze slechts één birdie, tegenover vijf bogeys. Daardoor staat de 23-jarige Nederlandse voorlopig gedeeld 79ste, al zijn de verschillen nog erg klein. Aan het einde van de rit krijgen de beste 45 speelsters speelrecht voor de LPGA Tour, waarop ook Anne van Dam actief is.

Leaderboard
Lees meer over de kansen van Weber in onze voorbeschouwing.