Topgolf

Luiten op valreep door, Besseling leidt in China

Joost Luiten lijkt na een moeizame tweede ronde de cut te missen in het Frans Open. Wil Besseling gaat na twee ronden gedeeld aan de leiding op de Challenge Tour in China.

Joost Luiten, de tweede ronde van het Frans Open gestart op hole 10 van de Albatros baan van Le Golf National, maakte bogeys op hole 12 en 13. Het herstel kwam snel met birdies op 14 en 16. Dat waren ook meteen de laatste birdies want in lastige omstandigheden moest de 33-jarige golfer nog drie bogeys en een dubbel-bogey (hole 1) noteren. Dat alles resulteerde in een moeizame ronde 76 (+5). Met +3 dreigt Luiten de cut die op +1 stond toen hij van de baan kwam te gaan missen, maar doordat de wind in de middag serieus aantrok, schreven veel meer golfers plots cijfers in de plus. Uiteindelijk kwam de cut op de valreep op +3 te liggen en daarmee werd ook Luiten 'gered'. Dat geeft hem nog twee dagen de kans om in Parijs nog de weg omhoog te vinden.

De Belg Nicolas Colsaerts was kennelijks immuun voor de lastige omstandigheden en leverde een kaart met een score van 66 slagen (-5) in. Daarmee nestelde hij zich na twee dagen aan kop van het klassement, een positie die hij vooralsnog deelt met George Coetzee, leider na de eerste ronde. Colsaerts heeft een goed resultaat nodig, want hij staat momenteel ver buiten de top-100 in de Race to Dubai en daarmee loopt zijn tourkaart gevaar.

Het toernooi op Le Golf National is met iets meer dan 1,6 miljoen euro prijzengeld in tegenstelling tot voorgaande jaren geen groot toernooi (meer) op de kalender van de European Tour.

Leaderboard


Besseling aan kop

Wil Besseling (foto boven) maakte in de tweede rond van het Hainan Open op Sanya Luhuitou GC zes birdies en een enkele bogey voor een fraaie ronde 67 (-5). Met -7 na 36 holes deelt de Noord-Hollander de leiding met zes andere spelers in het toernooi dat een eerste prijs kent van ruim 48.000 euro. Besseling staat veertigste op de Road to Mallorca, de jaarranglijst van de Challenge Tour. De top-15 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.  Er zijn na dit Hainan Open nog twee toernooien te spelen. 

Darius van Driel, 13de op de jaarranglijst, haalde op Hainan Island ook de cut na een prima tweede ronde 68 (-4). Van Driel is met -2 gedeeld 23ste. Lars van Meijel (+9) en Daan Huizing (+12) misten ruim de cut.

Leaderboard