Topgolf

Amerikaans seizoen Van Dam voorbij

Voor Anne van Dam zit haar Amerikaanse seizoen erop na het missen van de cut in de Volunteers of America Classic. Niettemin is ze verzekerd van haar tourkaart voor 2020.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Op de Old American Golf Club slaagde Van Dam er vrijdag niet in genoeg terrein te winnen om zich ook te kunnen verzekeren van spelen in het weekeinde. Op de eerste negen holes (-1) leek ze nog wel op weg naar het halen van de cut, maar na drie opeenvolgende bogeys na de turn kon dat scenario de prullenbak in. Van Dam eindigde haar ronde in 73 slagen (+1) en kwam niet in de buurt van de cutline. 

Asian Swing

Voor de Nederlandse was dat toch een tegenvaller. Met een goede prestatie in Dallas had ze nog een sprongetje kunnen maken in de Race to CME Globe. Van Dam had graag nog de Asian Swing, de aankomende lucratieve toernooien in Aziƫ, willen spelen. De top-62 speelt over twee weken bij de eerste stop in Shanghai. Mogelijk dat Van Dam met invites nog een kans krijgt, maar dat is hoogst onzeker. Het goede nieuws is dat Van Dam wel in haar rookie seizoen op de LPGA Tour haar kaart voor volgend jaar heeft verdiend. Dat op zich is ook al een knappe prestatie.

In Texas, waar het toernooi dus verder gaat zonder Van Dam, gaan drie speelsters met -9 aan de leiding: de Canadase Alena Sharp en de Amerikanen Brittany Altomare en Cheyenne Knight.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf