Topgolf

Luiten zakt weg in WGC in Shanghai

Joost Luiten kende een matige tweede ronde in het World Golf Championship in Shanghai en leverde flink wat plaatsen in. Dewi Weber staat met nog twee ronden te gaan nog steeds aan de goede kant van de streep voor het behalen van een LPGA-kaart.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten had voor de tweede ronde op de Sheshan International Golf Club vier slagen meer nodig dan in de eerste omgang. Luiten wist maar een birdie te noteren, op hole 3, en hij maakte ook drie bogeys voor een ronde 74 (+2). Was de zesvoudig winnaar op de European Tour gisteren nog -3 op de vier par-5 holes met een eagle en een birdie, vandaag maakte hij op de vier lange holes steeds par. Met zijn totaal van 144 slagen, gelijk par, staat Luiten halverwege het met $ 10.250.000 gedoteerde toernooi op plaats vijftig in het veld van 78 spelers (er is geen cut).

Fitzpatrick aan kop

Matthew Fitzpatrick gaat na twee ronden aan de leiding met -11. De 25-jarige Engelsman, winnaar van vijf toernooien op de European Tour, tekende na een eerste ronde 66 vandaag voor een vlekkeloze 67 met vijf birdies en dertien pars. Rory McIlroy is met twee keer 67 met -10 tweede op een slag van Fitzpatrick die dit seizoen al vier keer tweede werd maar geen toernooi wist te winnen.  

Leaderboard

Hoogtepunten van ronde 2

Loading the player...

Weber houdt het spannend 

Op Pinehurst leek Dewi Weber heel goede zaken te doen in de zesde ronde van de finale van de Q-School. Op het leaderboard stond een ronde 69 achter haar naam. Helaas werd dat later aangepast naar 71 slagen (-1). Met een totaal van gelijk par na zes van de acht ronden staat Weber met een gedeelde 37ste plaats nog steeds aan de goede kant van de streep. Na ronde acht krijgt de top-45 de felbegeerde kaart voor de LPGA in 2020. Met nog twee ronden te gaan heeft Weber nu een voorsprong van drie slagen op plaats 46. Ze staat er dus goed voor maar het gaat nog heel spannend worden op Pinehurst No. 9.
.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Joost Luiten