Topgolf

Besseling blijft 2e na 54 holes

Wil Besseling speelt zondag in de slotronde van het Alfred Dunhill Championship in de laatste groep. De Nederlander speelde zaterdag opnieuw uitstekend op Leopard Creek: 70 (-2).
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het kan een hele mooie zondag in Zuid-Afrika worden voor Wil Besseling. De Nederlander staat na 54 holes met -8 alleen op de tweede plaats, drie slagen achter de Spanjaard Pablo Larrazábal.

Besseling kwam in de derde ronde van het Alfred Dunhill Championship tot 70 slagen. Na negen holes was de 33-jarige Noord-Hollander op de prachtige baan van Leopard Creek +1 met een birdie en twee bogeys. Met een tussensprintje dankzij birdies op 11, 13 en 14 deed Besseling heel goede zaken. Op de laatste vier holes noteerde hij heel keurig par voor -2 voor de dag en een totaal van -8. 

Besseling, die zowel op de jaarranglijst van de Challenge Tour als in de Qualifying School net naast een kaart voor de European Tour greep, begint de laatste ronde zondag als tweede op drie slagen van leider Larrazábal. Een fantastische uitgangspositie voor de 33-jarige Noord-Hollander die in de eerste week van een nieuw European Tour seizoen direct een hele grote stap kan zetten richting kaartbehoud - of zelfs een eerste zege op het hoogste niveau.

'Mooie dag'

'Ik heb een mooie dag gehad' zei Besseling over moving day. 'Het was wederom lastig spelen met de wind en de harde greens. Ondanks de moeilijke omstandigheden voelde ik mij goed en bleef ik ontspannen. Dit was een ronde waar ik van heb kunnen genieten. Ik kijk erg uit naar morgen,' aldus Besseling.

Van Meijel & Veerman

Landgenoot Lars van Meijel had het moeilijk in de derde ronde van het met anderhalf miljoen euro gedoteerde toernooi. De 25-jarige Brabander die zijn kaart voor de European Tour onlangs veroverde tijdens de Qualifying School, kwam met een enkele birdie, drie bogeys en een dubbel tot een ronde 76 (+4). Met een totaal van +4 na 54 holes staat Van Meijel op de gedeelde 43ste plaats. Darius van Driel miste vrijdag ruim (+9) de cut. 

Johannes Veerman, spelend met een Amerikaans vlaggetje achter zijn naam, maar ook in het bezit van een Nederlands paspoort, speelde een goede derde ronde. Veerman, die net als Van Meijel speelrecht op de European Tour verdiende tijdens de Qualifying School, eindigde bogey-bogey maar hij tekende voor een ronde 70 (-2). Met -3 is Veerman gedeeld 10de.  

Pablo Larrazábal blijft aan kop

Pablo Larrazábal gaat ook na de derde ronde aan de leiding. De 36-jarige Spanjaard, winnaar van vier toernooien op de European Tour, tekende (mede dankzij een prachtige chip, zie video onder) voor een ronde 70 (-2) en heeft een voorsprong van drie slagen op Besseling.  

Leaderboard

Lees meer over het toernooit in wie speelt waar? 

Lees meer over
Topgolf European Tour