Topgolf

Besseling gedeeld 2e in Zuid-Afrika

Wil Besseling is na de tweede ronde van het Alfred Dunhill Championship gezakt naar de tweede plaats. Lars van Meijel haalde knap de cut, Darius van Driel is uitgeschakeld. Aan kop gaat Pablo Larrazábal.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Wil Besseling begon de tweede ronde van het Alfred Dunhill Championship als koploper na een prachtige 65 (-7) op de eerste dag. De 33-jarige Noord-Hollander kon die leidende positie op Leopard Creek CC niet vasthouden. Besseling, gestart op hole 10, maakte een bogey op 12. De eerste birdie van de dag kon hij noteren na een mooie putt op hole 18. Door een slordige bogey op de par-5 tweede hole leverde hij die slag weer in. De tweede birdie van de dag kwam op hole 8, maar helaas besloot Besseling met een bogey op de lastige negende hole voor een ronde 73 (+1). Met -6 is hij na 36 holes in het eerste toernooi van het nieuwe seizoen op de European Tour gedeeld tweede. 

Van Meijel: 'lekker ballen' 

Lars van Meijel speelde een uitstekende tweede ronde op Leopard Creek waar de temperatuur op het heetst van de dag weer boven de veertig graden kwam. Na acht holes was de 25-jarige Brabander zelfs -4 voor de ronde met vier birdies. Daarna kwamen er twee bogeys op de scorekaart maar met 70 (-2) slagen en een totaal van gelijk par haalde Van Meijel ruim de cut die op +3 kwam. Hij begint de derde ronde zaterdag op de gedeelde 28ste plaats. 'Ik had vanochtend een starttijd van 06:30, dat is hier heel fijn', aldus Van Meijel. 'Het wordt 42 graden en dat voelt als 48. Gistermiddag was dat lastig om mee om te gaan, je staat vijf uur te branden in die zon. Vandaag speelde ik zeker in het begin van de ronde ook gewoon heel goed, sloeg de ballen precies waar ik ze hebben wilde. Later werd het wat lastiger omdat er wind kwam en die is hier lastig in te schatten. Maar een ronde -2 is prima en nu lekker het weekend ballen.' 

Dat zit er voor Darius van Driel niet in, hij miste de cut heel ruim. In de tweede ronde maakte de 30-jarige golfer wel drie birdies maar ook zes bogeys en een dubbel voor een ronde 77 en een totaal na 36 holes van +9. 

Larrazábal leider

Aan kop gaat Pablo Larrazábal. De golfer uit Barcelona staat na ronden 66 en 69 op -9. Branden Grace, oud-winnaar van het toernooi, deelt met Besseling de tweede plaats op -6. Drie spelers zijn gedeeld vierde met -4.  

Leaderboard

De hoogtepunten van de tweede ronde 

Loading the player...