Topgolf

Van Dam opent met 68 (-4) in Spanje

Anne van Dam is voortvarend van start gegaan in haar laatste toernooi van 2019. In het Spaans Open, waar de Arnhemse longhitter haar titel verdedigt, liep ze haar eerste ronde in 68 slagen (-4). Daarmee staat ze na dag 1 vierde.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Anne van Dam was al meer dan anderhalve maand bezig aan haar off-season, maar heeft ervoor gekozen dit jaar toch nog één kampioenschap te spelen in de hoop op titelprolongatie. Het begin mocht er zijn voor de 24-jarige LPGA-speelster, in Marbella de eerste twee dagen geflankeerd door runner-up van vorig jaar Azahara Muñoz en Christina Kim. Van Dam opende met birdie op 10, om na bogey weer onder par te duiken met een eagle op de kortste par-5 van de baan: -2.

Na de turn slaagde Van Dam erin de bogeys van de kaart te houden op de Aloha Golf Club. Hier sloeg ze nog twee birdies en zeven pars voor een ronde 68 en -4. Bij binnenkomst stond ze tweede, later op de dag zakte ze nog twee plekjes. Olivia Cowan leidt op -7, voor nummer 1 van Europa Marianne Skarpnord en Van Dams Amerikaanse flightgenoot Kim. Ondanks slechts zes wedstrijden op de Ladies European Tour gespeeld te hebben, staat Van Dam toch op plek 13 van de order of merit. Dat heeft ze grotendeels te danken aan haar zege begin maart in Australië. Normaal gesproken speelt ze volgende week in Kenia niet ook nog het afsluitende toernooi op de LET.

Leaderboard
Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET