Topgolf

NGF: groen licht Challenge Tour en LET

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie organiseert in 2020 zowel een Challenge Tour-toernooi als een Ladies European Tour-toernooi. De NGF heeft daarover met beide organisaties overeenstemming bereikt. Golfbaan The Dutch en de Rosendaelsche Golfclub zijn de beoogde speellocaties.
Beeld: Rosendaelsche GC

Beeld: Rosendaelsche GC

Ambitie

NGF-directeur Jeroen Stevens sprak dit jaar bij het KLM Open al namens de federatie de ambitie uit om een internationaal toernooi voor vrouwen en voor mannen in Nederland terug op de wedstrijdkalender te krijgen.

De Challenge Tour deed in 2009 voor het laatst ons land aan en in 2016 vond tijdens de ING Private Banking Golfweek het laatste LET-toernooi op Nederlandse bodem plaats.
‘Met beide Tours zijn we eruit wat betreft de invulling van deze toernooien’, aldus Stevens. ‘We zijn ook al ver in de gesprekken met de Rosendaelsche Golfclub (LET-toernooi) en Golfbaan The Dutch (Challenge Tour-toernooi), die zich gemeld hebben om de toernooien te hosten. Daarover zullen we begin volgend jaar meer bekendmaken.’
Het is zo goed als zeker dat het toernooi van de Ladies European Tour begin juli wordt gespeeld en het Challenge Tour-toernooi eind augustus.

Stimulans

Stevens is blij dat het KLM Open in 2020 een ‘broertje en een zusje’ krijgt. ‘Kijk naar de recente successen van Anne van Dam, naar Dewi Weber in haar eerste jaar als professional en naar de Nederlanders op de Challenge Tour. Dat succes smaakt naar meer. Met deze toernooien in eigen land krijgen ook onze talenten meer speelkansen op een hoger niveau en kunnen we hopelijk jonge en nieuwe golfers in Nederland stimuleren.’
De Nederlandse topspelers Anne van Dam en Joost Luiten zullen ook worden betrokken bij respectievelijk het LET-toernooi en het Challenge Tour-toernooi. Over hun rol bij beide events wordt eveneens begin 2020 meer duidelijk.


Beeld: LET
Tours

Ladies European Tour

De Ladies European Tour is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfsters. Voor veel speelsters is dit ook een springplank naar een carrière in op de LPGA Tour in Amerika.
Lees meer
Tours

Challenge Tour

De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, waarin doorgaans talentvolle spelers hun weg naar het hoogste niveau proberen te vinden.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf