Topgolf

Geen slagenwinst voor Luiten op moving day

Joost Luiten begint de slotronde van het World Golf Chamionship morgen vanaf de score waarmee hij ook aan de week begon. Met een ronde 72, gelijk aan het baangemiddelde, won hij geen slagen maar wel een handvol plekjes. 
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luitende begon op de tweede negen van de Sheshan International GC met drie pars, voordat het op de boven par spelende 13de voor het eerst misging. Hier maakte hij bogey, en toen hij op de nog lastigere par-4 15de dubbel bogey liet noteren stond hij ineens +3. Het was voor de Bleiswijker tijd om veerkracht te tonen en dat is precies wat hij deed. Met birdie op de slothole maakte hij de turn in Shanghai, waar het wederom prima golfen was.

 In het vervolg van zijn ronde slaagde Luiten erin de kaart schoon te houden. Daar zette hij op de twee resterende par-5's birdies tegenover, om te tekenen voor een ronde 72 (level par). Daarmee stijgt hij een paar plekjes naar 44. Wil hij echt aanspraak kunnen maken op een aanzienlijk gedeelte van de 10,5 miljoen dollar bedragende prijzenpot, heeft hij wel nog iets mooi nodig op zondag.

McIlroy pakt de kop

Van de mannen in de laatste groep kende Rory McIlroy de beste dag. Na een dag zonder slagen ingeleverd te hebben gaat de Noord-Ier alleen aan de leiding met -15. In de laatste groep zal hij morgen vergezeld worden door Louis Oosthuizen en titelverdediger Xander Schauffele (beiden -13), en ook Matthew Fitzpatrick (eveneens -13) en Paul Waring (-12) zitten op het vinkentouw.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Joost Luiten