Matchplaytips: #3 Straal vertrouwen uit!

Matchplaytip 3: Straal vertrouwen uit!

21 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Ruim 17.000 golfers doen mee aan de NGF Competitie. Matchplay dus, en dat is een mentaal spelletje. GOLF.NL geeft vier tips met een knipoog die je helpen om matchplay-potjes te winnen.

Omdat matchplay een mentaal spelletje is, kun je alleen met de juiste mindset punten voor je team binnenslepen. Wat moet je doen en wat kun je beter niet doen? Daar zijn natuurlijk de meningen over verdeeld. De een zoekt de grenzen op wat betreft de mentale strijd met de tegenstander, een ander focust zich wel alleen op het uitvoeren van het perfecte shot en maakt er helemaal geen sport van om in het hoofd van de tegenstander binnen te dringen. Feit is dat dat het één-tegen-één duel in golf het nodige kan losmaken in de golfer. Maar belangrijk is natuurlijk dat de sportiviteit niet in het geding komt. 

In een serie video's met een knipoog neemt professional Davey Porsius, voormalig Nederlands kampioen matchplay, de golfer bij de hand en wordt onder meer duidelijk wat er bij matchplay allemaal komt kijken. 

Bekijk video #3 bovenaan dit artikel. De tip ditmaal: straal vertrouwen uit! Volgende week verschijnt de vierde video op GOLF.NL.

Bekijk ook tip 2:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Tip 1:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.}