Loading the player...
Bogeys voor Luiten op dag 2 van het Oman Open
Bron: Ziggo Golf

Luiten in top-30 Oman Open

2 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Door vertraging en invallende duisternis is ronde drie van het Oman Open vroegtijdig gestaakt. Joost Luiten staat na 8 holes op -1 voor de dag en met een totaalscore van +1 start hij zondagmorgen op de gedeeld 26ste plaats.

Omdat een zandstorm flink wat roet in het eten heeft gegooid, zal er zondag in Muscat nog flink wat gespeeld moeten worden om tot 72 holes te komen. 

Voor Joost Luiten was het een lange dag. De beste Nederlandse golfer moest zaterdagochtend vroeg zijn tweede ronde (3 holes) af maken. Met een bogey, een par en nog een par tekende hij voor een 77 (+5) en een totaal van +2 voor het toernooi. Pas op zaterdagmiddag 15:50 kon ronde drie beginnen. In die derde ronde kwam Luiten tot acht gespeelde holes. Hij noteerde een birdie en zeven pars voor een score van +1 na 44 holes.  

'Vanmorgen moest ik de laatste drie holes van ronde drie afmaken', zei Luiten zaterdagmiddag. 'Op hole 7, waar ik vrijdag was geëindigd, moest ik achter de green beginnen met een lastige chip. De putt van twee meter na de chip lipte uit. Op de twee laatste holes noteerde ik een par en dat was gezien de hard wind voldoende om de cut te halen. In ronde 3 speelde ik vandaag goed en kwam ik weinig in de problemen. Ik maak een goede birdie op de par-5 12de met wind mee. Ik sloeg op die hole een houten-3 en een ijzer-8 over de green maar ik maak een goed save vanuit de bunker voor een birdie. Op 13, 14 en 15 mis ik goede birdiekansen, maar het putten was lastig in de wind. Morgenochtend om 07:15 (04:15 Nederlandse tijd, red) weer verder', aldus Luiten.

Maximilian Kieffer uit Duitsland gaat met -5 aan de leiding in het met $ 1.750.000 gedoteerde Oman Open. Gezien het gat van slechts zes slagen met de leider is een topnotering nog altijd mogelijk voor de Nederlandse titelverdediger, die zondag 28 holes voor de boeg heeft.

Leaderboard. Race to Dubai. Lees ook de voorbeschouwing van het Oman Open in Wie speelt waar? Week 9.

Klik hier voor het verslag en beelden van Luiten op vrijdag.