Anne van Dam
Anne van Dam

Wie speelt waar? Week 22

28 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
30 mei – 2 juni, European Tour, Belgian Knockout, Rinkven International GC, Antwerpen. Prijzengeld: €1.000.000 Leaderboard

30 mei – 2 juni, Major, US Women’s Open, Country Club of Charleston, Charleston, South Carolina. Prijzengeld: $5.000.000 Leaderboard

30 mei – 2 juni, PGA Tour, The Memorial Tournament, Muirfield Village GC, Dublin, Ohio. Prijzengeld: $9.100.000 Leaderboard

2 – 6 juni, Pro Golf Tour, KUHN Maßkonfektion Open, Golfclub Glashofen Neusäß, Duitsland. Prijzengeld: €30.000 Leaderboard

30 mei - 1 juni, Nationaal Strokeplay Kampioenschap  Dames & Heren Leaderboard


Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 


30 mei – 2 juni, European Tour, Belgian Knockout, Rinkven International GC, Antwerpen. Prijzengeld: €1.000.000

Na achttien jaar afwezigheid keerde de European Tour vorig jaar terug in Belgiè. Op slechts een steenworp afstand van ons kikkerlandje doen er deze week drie Nederlanders mee. Rowin Caron verdiende een wildcard bij een toernooi op The Dutch, terwijl Darius van Driel mag meedoen omdat hij vorig seizoen won op de Challenge Tour. Daan Huizing plaatste zich door zijn ranking vorig jaar op de Challenge Tour en mag zich in de Belgian Knockout weer eens gaan bewijzen op het hoogste Europese niveau.

WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Dat gaat hij doen in een toernooi dat niet het normale 72-holes strokeplay-format hanteert. Thomas Pieters, onze zuiderburen hun beste golfer, is namelijk de drijvende kracht achter dit vorig jaar nieuw opgezette toernooi en hij wilde vernieuwen. Het toernooi wordt als volgt gespeeld. Donderdag en vrijdag wordt er twee keer 18 holes strokeplay gespeeld, daarna gaan de beste 64 spelers door naar het weekend. Dan stappen we over op matchplay. Man tegen man. Niet klassiek matchplay per gewonnen hole, maar medal matchplay, de speler met de laagste score na negen holes gaat door naar de volgende ronde. Zondag wordt een lekker drukke en ongetwijfeld spannende dag met de kwartfinales, de halve finales en de finale.

Deelnemersveld

Vorig jaar boekte Adrian Otaegui op Rinkven zijn tweede overwinning op de European Tour. De Spanjaard komt dit jaar terug om zijn titel te verdedigen. Enkele gevestigde namen die tevens acte de présence zullen geven zijn Alexander Levy, Romain Wattel, Bernd Wiesberger, Pablo Larrazábal en Edoardo Molinari. Uit België doet – natuurlijk – Thomas Pieters mee, alsmede Thomas Detry en Nicolas Colsaerts.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 12:00 – 14:00 en 16:00 – 19:00, za 13:00 – 17:30, zo 12:30 - 17:30

Leaderboard


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

30 mei – 2 juni, Major, US Women’s Open, Country Club of Charleston, Charleston, South Carolina. Prijzengeld: $5.000.000

Anne van Dam plukt de vruchten van haar goede prestaties het afgelopen jaar. Door haar tweede plek op de order of merit van de Ladies European Tour in 2018, mag ze ook aan het tweede major van dit golfjaar meedoen: het US Women’s Open. In South Carolina hoopt ze het in ieder geval beter te doen dan bij het ANA Inspiration, het eerste major van dit jaar. Daar miste de longhitter vorige maand op een paar slagen de cut. Na twee gehaalde cuts, haalde ze bij het laatste voorbereidingstoernooi op de LPGA Tour niet het weekend.

Van Dam hoeft in Charleston in ieder geval niet af te rekenen met Michelle Wie. De 29-jarige oud-winnaar van het toernooi (in 2014) kondigde vorige week aan niet op de eerste tee te zullen verschijnen vanwege een slepende handblessure. Van Dam begint donderdag om 7:55 uur ’s ochtends (13:55 Nederlandse tijd) aan het toernooi, in de groep met Jenny Shin uit Zuid-Korea en de Thaise amateur Patty Tavatanakit.

Leaderboard

30 mei – 2 juni, PGA Tour, The Memorial Tournament, Muirfield Village GC, Dublin, Ohio. Prijzengeld: $9.100.000

Joost Luiten besloot na het PGA Championship van enkele weken geleden niet direct terug te komen naar Nederland. Hij kreeg namelijk een invitatie voor het prestigieuze Memorial Tournament en verlengde daarvoor maar al te graag zijn verblijf aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. In Ohio gaat de Nederlander zich opnieuw meten met de absolute wereldtop. Aan de start verschijnen onder meer Tiger Woods, Rory McIlroy, Justin Rose en verdedigend kampioen Bryson DeChambeau. Velen van hen zien het toernooi als belangrijke voorbereiding op het US Open, dat over twee weken op Pebble Beach wordt gehouden.

The Memorial is het toernooi van Jack Nicklaus, winnaar van achttien majors. Alleen al door de aanwezigheid van de gastheer reizen veel spelers jaarlijks met veel plezier af naar Dublin, Ohio, waar de baan ligt die The Golden Bear zelf ontwierp. Nicklaus won het toernooi zelf twee keer. Dat is drie keer minder dan Tiger Woods die in 1999, 2000, 2001, 2009 en 2012 de beste was.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:30 – 00:30, za 18:30 – 00:00, zo 18:30 - 00:00

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

2 – 6 juni, Pro Golf Tour, KUHN Maßkonfektion Open, Golfclub Glashofen Neusäß, Duitsland. Prijzengeld: €30.000

Liefst 8 Nederlanders maken deze week hun opwachting in het zuiden van Duitsland: Max Albertus, Robbie van West, Robin Kind, Philip Bootsma, Dylan Boshart, Berry Jole, Bernard Geelkerken en Jeroen Krietemeijer. Met een vierde plaats staat Van West er het beste voor op de order of merit. Bij het vorige toernooi in Tsjechië eindigde de Gelderlander als tweede, kan hij dit weekend een gooi doen naar de winst?

Leaderboard

30 mei - 1 juni Nationaal Strokeplay Kampioenschap  Dames & Heren

Alle Nederlandse topamateurs reizen dit weekend af naar de Noordwijkse Golfclub voor het NK Strokeplay. Vorig jaar won Jerry Ji op imponerende wijze de nationale titel, gaat hij op zijn thuisbaan op herhaling? Bij de dames is Romy Meekers de titelverdedigster.

Leaderboard


Mis nooit wat: klik hier voor alle leuke golfweetjes en -tips in onze nieuwsbrief!


WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES
WAAR SPEEL JIJ DEZE WEEK? GEBRUIK DE APP GOLF.NL VOOR HET INVOEREN VAN AL JE QUALIFYING RONDES

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

}