Joost Luiten
Beeld: Getty Images

Knappe 8ste plaats Luiten

12 mei 2019 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is gedeeld 8ste geworden in de Betfred British Masters. De winst was voor de Zweed Marcus Kinhult.

Joost Luiten maakte in de laatste ronde van de Betfred British Masters vier birdies en een bogey voor een ronde 69 (-3). Met een totaal van -10 kwam Luiten uit op de gedeelde achtste plaats, goed voor een cheque van 66.766 euro. Luiten, die voor de 53ste keer in de top-10 eindigde op de European Tour, sprak van een solide ronde op de  Hillside Golf Club in Southport.

'Ik raakte veel greens maar gaf mezelf net te weinig birdiekansen. Vooral op de par-5 holes heb ik niet voldoende gescoord. Die vier holes speel ik in gelijk par en dan laat je echt slagen liggen ten opzichte van de concurrenten. De putt op hole 18 voor birdie van een meter of tien die viel was een bonus, dan sleep je er toch een top-10 uit', aldus Luiten die komende week in New York het (US) PGA speelt, de tweede major van het jaar. 

Kinhult wint

De zege in het met drie miljoen pond gedoteerde toernooi ging naar Marcus Kinhult. De pas 22-jarige Zweed maakte bogeys op 15 en 16 maar kwam heel sterk terug met birdies op 17 en 18. Kinhult bleef met -16 Matt Wallace, Robert MacIntyre en Eddie Pepperell een slag voor. 

Leaderboard

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt Waar?

Challenge Tour

Wil Besseling kwam in de laatste ronde van de Prague Challenge niet verder dan een 75 (+3). Met -7 totaal viel de Noord-Hollander terug naar de gedeelde twaalfde plaats. Reinier Saxton werd 36ste en Darius van Driel en Daan Huizing legden beslag op de gedeelde 45ste plaats. Het toernooi werd gewonnen door de Fransman Antoine Rozner, die een week eerder ook al de titel in het Challenge de Espana had veroverd. In de jaarrranking staan na dit toernooi twee Nederlanders in de top-15: Wil Besseling (6) en Darius van Driel (11).

Leaderboard  

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden