Topgolf

Drama Luiten op hole 17 Valderrama

Joost Luiten verpestte zijn score in ronde 2 van de Andalucia Masters door twee ballen in het water te slaan op hole 17. Luiten haalde nog wel het weekend, in tegenstelling tot Darius van Driel.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten leek op weg naar een zeer acceptabele score in de tweede ronde van de Andalucia Masters. Valderrama speelde in de middag met een flinke wind heel lastig en met vier birdies, drie bogeys en een dubbel-bogey was de 33-jarige Nederlander +1 voor de ronde na 16 holes. Toen kwam de beruchte 17de hole, de 490 meter lange par-5 met water voor de green. Luiten lag met twee slagen in de bunker achter de green. De bal lag niet lekker in het zand, Luiten raakte te veel bal en te weinig zand en de bal rolde de green af het water in. Een drop in de bunker en tot ontsteltenis van Luiten sloeg hij de bal wéér het water in. Nog een keer droppen in de bunker, nu wel op de green en Luiten toonde karakter door een putt van een meter of zes te holen. Maar er moest wel een heel dure 8 op de scorekaart en na een par op de slothole tekende Luiten voor een ronde 75 (+4). Hij begint ronde drie op een score van +1, negen slagen achter leider Christiaan Bezuidenhout.

'Divot in het zand'

Het verhaal van Luiten over die 17de hole, 'Mijn bal lag in een divot, het zand in die bunker was niet goed geharkt, ik denk door een onervaren caddie want een Tourcaddie doet dit niet. Ik kon er helemaal niets mee. Ik had na die eerste bal in het water naar de dropzone kunnen gaan, maar met wind mee een slag naar een vlag voorop dat zag ik niet zitten dus dropte ik in de bunker. Die tweede bal in het water was gewoon een slechte bunkerslag, daar ben ik eerlijk in. Heel erg balen natuurlijk die 8 op 17 maar het is niet anders. Ik moet dit snel vergeten en kijken wat er in het weekend mogelijk is.' 

MC Van Driel

Darius van Driel slaagde er met +5 niet in het weekend te halen in het met drie miljoen euro gedoteerde toernooi. Na een eerste ronde 73 (+2) kwam de 30-jarige Hagenaar in ronde twee tot 74 slagen. Aan kop na 36 holes gaat de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout met -8. Drie Spanjaarden delen plek twee op -4, Alvaro Quiros, Adri Arnaus en Sergio Garcia die het toernooi voor het derde jaar op rij kan winnen. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ji goed op EK

Bij het EK voor amateurs in Oostenrijk is Jerry Ji heel goed op dreef. Met ronden 68-69-70 staat Ji met -9 op de vierde plaats, vier slagen achter de Duitse leider Matthias Schmid. Koen Kouwenaar herstelde zich knap van een tegenvallende tweede ronde 76 met een prima derde ronde 69. Met -3 na 54 holes staat Kouwenaar in de top-20. Kiet van der Weele, Nordin van Tilburg en Dario Antonisse hebben de cut gemist. 

Leaderboard 


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.