De nieuwe TS1 driver van Titleist is voor de gemiddelde golfer.
De nieuwe TS1 driver van Titleist.
Beeld: Titleist

Titleist TS1: driver voor 'gemiddelde' golfer

18 juni 2019 Redactie GOLF.NL
De TS drivers van Titleist zijn een groot succes op de tour en volgens het merk kon er nog wel een vierde TS driver bij. De nieuwe TS1 is een driver voor de 'gemiddelde' golfer. Het ultralichte en aerodynamische ontwerp moet golfers met een niet al te hoge swingsnelheid helpen aan meer afstand.

De nieuwe lichtgewicht TS1 driver is voor spelers en speelsters met een gemiddelde swingsnelheid, maar wat is 'gemiddeld'? Volgens Titleist ben je 'gemiddeld' als je een swingsnelheid hebt van 85 mijl per uur (of lager) en niet verder dan 200 meter van de tee slaat. 

Volgens Titleist is de TS1 de snelste weg naar meer afstand, want alles in de driver staat in dienst van snelheid. En voor die snelheid moet je gewicht besparen. De TS1 heeft een clubhoofd van 460 cc dat 8 gram lichter is dan de TS2. In totaal (afhankelijk van de shaft) is de TS1 45 gram lichter dan bijvoorbeeld de TS2. 

Ook bij de shafts is gekeken naar gewichtsbesparing. De lichtgewicht shafts (inbegrepen in de prijs) zijn de Fujikura Air Speeder (40 gram) en de MCA Fubuki MV (45 gram). Zelfs de grip - de Golf Pride Tour Velvet 360 Lite - is lichter, 20 gram om precies te zijn.

               

'Er zijn heel veel golfers die baat hebben bij de prestaties van de TS1', zegt Josh Talge, de Vice President Marketing van Titleist. 'Voor senioren, dames, junioren - eigenlijk iedereen met een gemiddelde swingsnelheid. Met de vier verschillende modellen - TS1, TS2, TS3 en TS4 - weten we dat elke golfer die bij een fitting binnenloopt een driver vindt waarmee ze het maximale uit hun swing halen',  aldus Talge.            

De extreem lichte kroon van titanium en een flinterdun clubblad zorgen voor nog meer balsnelheid. De gestroomlijnde vorm van het clubhoofd moet zorgen voor minder drag. Het gewicht in de TS1 is vergeleken met de andere TS drivers wat meer naar achter verplaatst voor een hogere lancering en meer carry afstand. 

Dankzij het gepatenteerde SureFit systeem is de TS1 driver in 16 verschillende loft en lie settings af te stellen. Met het SureFit gewichtjessysteem (-4g, +6g) is de driver nog verder af te stellen. 

TS1, 2, 3 of 4?

Vorig jaar lanceerde Titleist de eerste twee drivers (TS2 en TS3) uit de nieuwe TS-lijn. De TS2 driver is gericht op maximale afstand en vergevingsgezindheid terwijl je met de TS3 (voor de betere speler) iets meer kan afstellen dankzij het bekende SureFit CG systeem. Kortgeleden kwam daar de TS4 bij, een driver die gericht is op de speler met een snelle swing en vooral op zoek is naar het zo veel mogelijk verlagen van spin (voor meer afstand). Aan de andere kant van het spectrum komt daar nu de TS1 bij. Het merk doet zo iets met het imago dat Titleist alleen voor goede spelers is. 

De TS1 is vanaf nu te testen tijdens een fitting en ligt vanaf 26 juli in de winkel. Lofts: 9.5°, 10.5° (ook linkshandig), 12.5°

Prijs: €549,- 

Meer weten? titleist.de