De TS Metals lijn van Titleist.
Beeld: Titleist

Titleist onthult nieuwe TS Metals

6 september 2018 Redactie GOLF.NL
De nieuwe ‘TS Metals’ van Titleist zagen het licht dankzij een ambitieus 'Speed Project'. Alle knappe koppen binnen het R&D team van Titleist kwamen gedurende twee jaar bij elkaar om tot nieuwe metalwoods te komen voor de niet te stillen honger van de golfer naar meer afstand. De nieuwe ‘Titleist Speed’ lijn is gericht op meer balsnelheid, maar Titleist heeft traditiegetrouw ook gekeken naar een hogere lancering en meer vergevingsgezindheid.

TS2 & TS3

Bij zowel de drivers als fairwaywoods kan je kiezen uit twee modellen: TS2 en TS3. Spelers als Justin Thomas (TS3 Driver) en Jordan Spieth (TS2 Fairway) spelen al met de nieuwe drivers en fairwaywoods. 

Om te beginnen bij de drivers is de TS2 driver gericht op maximale afstand en vergevingsgezindheid terwijl je met de TS3 iets meer kan afstellen dankzij het bekende SureFit CG systeem. De twee drivers zijn allebei 460cc, waarbij de TS3 een klassieke vorm heeft die je iets makkelijker kunt manipuleren tijdens de swing voor verschillende balvluchten. Een driver voor de betere speler dus. Allebei de modellen hebben een SureFit hosel waarmee je 16 verschillende loft en lie settings kunt kiezen. 

De dunne titanium kroon van de TS drivers is 20% procent dunner en het clubblad 6 gram lichter. Het clubblad is zelfs zo dun dat de groeven/lijnen op het clubblad (de 'scoring lines') met een laser moesten worden aangebracht (en niet geëtst konden worden). De aerodynamica van het clubhoofd is verbeterd waardoor de drag met 20% is verlaagd. Nog nooit lag het CG (zwaartepunt) lager in een driver van Titleist. Naast de hogere launch en lagere spin die dat oplevert is ook de vergevingsgezindheid met 12% toegenomen.    

Fairway metals: Zelfde liedje     

Naast twee drivers zijn er ook twee nieuwe TS fairway metals, waar het verhaal nagenoeg identiek is. De TS2 is gericht op maximale snelheid en vergevingsgezindheid terwijl je met de TS3 iets meer ‘workability’ en via SureFit CG fijne afstelmogelijkheden krijgt.

Net als in de drivers is er gewicht bespaard in de fairwaywoods. Dat gewicht is lager en dieper in het clubhoofd verplaatst voor een hogere lancering en minder spin. Om het nog makkelijker te maken om de bal vanaf de fairway goed de lucht in te krijgen heeft Titleist de Active Recoil Channel (ARC) verbeterd. De ARC 3.0 is iets groter en met name de prestaties van een bal die lager op het clubblad wordt geraakt is verbeterd.

Productinformatie

De TS Metals zijn vanaf 28 september verkrijgbaar. 

TS2 driver lofts: 8.5°, 9.5°, 10.5°, 11.5°
TS3 driver lofts: 8.5°, 9.5°, 10.5°
Prijs: €549,- 

TS2 fairway lofts: 13.5°, 15°, 16.5°, 18°, 21° (alleen rechtshandig)
TS3 fairway lofts: 13.5°, 15°, 16.5°, 18° (linkshandig in 15° en 16.5°)
Prijs: €329,-


Meer weten? titleist.de

Hoe worden de clubs van Titleist gemaakt?: