Modder Antonisse trompbeker

Modder en Antonisse winnen NK t/m 21

10 juni 2019 Redactie GOLF.NL
Daniƫlle Modder heeft beslag gelegd op de Trompbeker. Bij de jongens was Dario Antonisse net als vorig jaar de beste bij het Nationaal Strokeplay Kampioenschap t/m 21 jaar op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club.

Er moesten op de slotdag liefst 36 holes overwonnen worden door de overgebleven junioren. Bij de meisjes had Daniëlle Modder na twee goede rondes in het weekend een voorsprong van één slag te verdedigen ten opzichte van Lauren Holmey. Die laatste greep in de eerste ronde van de dag de macht door een knappe 71 (-1, twee birdies en één bogey) binnen te brengen, tegenover de 73 (+1) van Modder. De 18-jarige Modder, die het Duitse St. Leon-Rot vertegenwoordigt, kende een sterk begin van haar tweede ronde met opeenvolgende birdies op de eerste twee holes. Ze hield het daarna goed bij elkaar en bracht, ondanks twee bogeys in de laatste vijf holes, een ronde level par binnen. Haar totaal van +1 over de vier rondes bleek ruimschoots genoeg voor de nationale titel, en zo bleek later, de Trompbeker. Holmey viel door een afsluitende 78 namelijk nog terug naar +6 over het toernooi, dezelfde score als Mayka Hoogeboom van de Noordwijkse.

Antonisse wederom de beste

Bij de jongens maakte titelverdediger Dario Antonisse het zichzelf in de slotfase veel te spannend. De speler van de Koninklijke Haagsche, die een week geleden nog het algemene Nationaal Strokeplay Kampioenschap won, stond sinds ronde twee bovenaan en had het voor het ingaan van de slotronde volledig in eigen hand met vier slagen voorsprong op Bob Geurts (De Hoge Kleij). Antonisse ging na vier birdies en twee bogeys geslagen te hebben uit in 34, maar bracht zijn titel nog in onzekerheid door bogeys op 14, 15, 16 en 17. Op de slothole had hij aan een par genoeg om een play-off met Stan Kraai van de Eindhovensche (binnen op -1) te voorkomen, en dat was precies wat hij deed. Zo verdedigde Antonisse met succes zijn titel en mag hij zich nog een jaar nationaal kampioen t/m 21 jaar noemen. Marnick Modder (St. Leon-Rot) en Geurts maakten gedeeld op +1 het podium compleet.

Leaderboard jongens

Leaderboard meisjes

 

Lees meer over

Amateurs