Topgolf

Van Dam zakt in Ohio

In de derde ronde van de LPGA Marathon Classic in Ohio heeft Anne van Dam aardig wat terrein verloren. De Nederlandse noteerde een 73 (+2) en zakte terug naar een plaats buiten de top-60.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Moving day begon zaterdag goed voor LPGA-speelster Anne van Dam. Na een par noteerde de Arnhemse een birdie op hole 2. Deze goede start kon Van Dam, die de dag begon op de 38ste plaats, echter niet doortrekken. Op hole 3, 5 en 7 volgden bogeys. 

Na vier parren volgde er helaas nog een dubbel bogey op de 12de, om naar +4 voor de dag te gaan.  In de laatste zes holes deed Van Dam wat terug: ze vocht goed terug met drie birdies - en helaas ook een bogey op de par-5 18de - om haar score na 54 holes op level par te brengen. Met die score staat ze met nog 18 holes te spelen op de gedeeld 61ste plaats.

De leiding in de Marathon Classic is in handen van Sei Young Kim op -16. Lexi Thompson volgt op een slag met -15.

Leaderboard

Top-10 voor Dewi Weber op Symetra Tour

Dewi Weber is negende geworden in de Donald Ross Classic op de Symetra Tour. De Nederlandse begon de dag als 4de maar wist geen score onder par binnen te brengen. Met een ronde level par eindigde ze op -6, zeven slagen achter de winnares.

Eindstand.

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA