Nieuws

ELTK: Girls knap 5de op ELTK

De Nederlandse Girls zijn 5de geworden op het ELTK. Het team won op de slotdag in een spannende strijd met 3-2 van Tsjechië.
Beeld: Ronald Speijer

Beeld: Ronald Speijer

Girls

Nadat het podium niet meer haalbaar was heeft het Girls team zich de laatste twee dagen goed weten te herpakken. Na de nederlaag tegen Italië op donderdag won het team op vrijdag van de Engelsen om vervolgens op zaterdag Tsjechië met 3-2 te verslaan. 

Op El Saler wonnen Danique Stokmans en  Daniëlle Modder op de 20ste hole hun foursome. Marloes van den Brink en Sophie Korthuijs verloren helaas hun single, maar dat verlies werd opgevangen in de derde en vierde partij. Lauren Holmey liet namelijk niks heel van haar tegenstandster (9&7) en Anne Sterre Den Dunnen won eveneens in een spannende match met 1 hole haar partij op de 18de. Het levert het jonge Girls team een knappe 5de plaats op in dit ELTK.

Leaderboard

Nederland: Anne Sterre den Dunnen, Daniëlle Modder, Danique Stokmans, Lauren Holmey, Marloes van den Brink en Sophie Korthuijs.

Coaches: Dewi Claire Schreefel en Myrte Eikenaar.


Boys

In de laatste partij van de Boys kon het Nederlandse team tegen het Tsjechische team slechts een half punt binnen brengen. Nevill Ruiter bracht de halve binnen, maar de overige partijen op Golf de Chantilly werden helaas verloren. De Boys eindigen dit ELTK op de 12de plaats.

Leaderboard

Nederland: Benjamin Reuter, Bob van der Voort, Nevill Ruiter, Nick Slobbe, Ricardo Veldman en Rick Hessing.

Coaches: Floris de Vries en Ruud Bos

Mannen

De mannen wonnen zaterdag met 3-2 van Finland en eindigen zo op de 13de plaats in dit ELTK. Dankzij zeges van Geurts & Van der Weele (foursome), Koen Kouwenaar en Nordin van Tilrburg wist het team van coaches Hayo Bensdorp en Taco Remkes winnend af te sluiten. Eindresultaat: 13de plaats.

Nederland: Bob Geurts, Dario Antonisse, Jerry Ji, Kiet van der Weele, Koen Kouwenaar en Nordin van Tilburg

Coaches: Hayo Bensdorp en Taco Remkes

Dames

Helaas hebben de dames de ELTK-week niet winnend kunnen afsluiten. Met 3-2 verloor de equipe van België. Zhen Bontan en Noa van Beek wisten hun singles te winnen maar dat was niet genoeg tegenover de verloren foursome en de twee verloren singles. Door deze verliespartij eindigt het team op de 18de plaats in het eindklassement.

Leaderboard

Nederland: Charlotte Roodenburg, Daphne van Son, Noa van Beek, Romy Meekers, Rosanne Boere en Zhen Bontan.

Coaches: Niels Kraaij en Tim Nijenhuis

Klik hier voor een eerder artikel over dit ELTK met de verwachtingen van bondscoach Maarten Lafeber.


Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Jeugd Jerry Ji Amateurs