Topgolf

Tisserand wint, Bootsma 3de op Broekpolder

De zege in het Broekpolder International Open 2019 ging zaterdag naar de Fransman Hubert Tisserand. De beste Nederlander - Philip Bootsma - eindigde op de gedeeld 3de plaats.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Er moesten zaterdag nog flink wat holes gespeeld worden voordat er een winnaar gekroond kon worden op de baan in Vlaardingen. Het 54 holes toernooi van de Pro Golf Tour werd vrijdag geteisterd door hevige regenval, waardoor een groot deel van de spelers zaterdagochtend hun tweede ronde nog moesten afmaken.

Op zaterdag bleef de regen weg en een 73 (+1) was in de slotronde genoeg voor winnaar Hubert Tisserand. Op dag 1 en dag 2 tekende hij voor een 65 (-7) en een 67 (-5) voor een score van -12 en een flinke marge. De Fransman noteerde in het slot nog een bogey op 17, maar klaarde de klus vervolgens geroutineerd met een keurige par in vijf slagen op 18. 

De medespelers van Tisserand in de laatste group waren landgenoot Felix Mory en de Nederlandse amateur Stan Kraai. Beiden konden de druk op Tisserand niet echt opvoeren. Mory eindigde met een ronde 74 (+2) uiteindelijk op de gedeeld 3de plaats - samen met Philip Bootsma die een zeer goede laatste ronde speelde in 69 (-3) slagen voor een totaal van -6. 

Kraai stond na 9 holes nog op level par, maar met een dubbel bogey en een triple bogey op de tweede negen leverde de amateur veel slagen in. Met twee birdies op de laatste drie holes herstelde Kraai nog wat van de schade en eindigde hij uiteindelijk nog knap in de top-10 met een gedeeld 9de plaats.       

Robbie van West - de nummer 3 op de Order of Merit van de Pro Golf Tour - en Felix van Dijk eindigde op de gedeeld 16de plaats met een totaal van -1.

Het Broekpolder International Open is na het KLM Open het grootste proftoernooi van Nederland. De Pro Golf Tour geldt voor veel spelers als opleidingscircuit voor de Challenge Tour en later hopelijk de European Tour. Enkele succesverhalen zijn die van tweevoudig majorwinnaar Martin Kaymer en Joost Luiten die via de Pro Golf Tour wisten door te stoten naar de top.

Eindstand.

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Pro Golf Tour