Topgolf

'Eind goed al goed' voor Van Dam

Anne van Dam begon heel slecht aan aan de LPGA Marathon Classic in Ohio maar eindigde heel goed.
Beeld: LET

Beeld: LET

Op de openingsdag begon Anne van Dam bepaald niet best en dat is misschien nog wel zachtjes uitgedrukt. De rookie op de LPGA Tour maakte een dubbel bogey op haar eerste hole en nog eens een bogey op hole 2. Beseffende dat er in de ochtend al lage scores waren genoteerd - Alena Sharp en Youngin Chun zijn de leiders op -7 - wachtte Van Dam dus een pittige opgave om niet al vóór dag twee in een benarde positie terecht te komen. Veertien holes lang leek ze tegen die beroerde start aan te hikken, maar op de twee slotholes poetste ze dat dan weer knap weg. Met een birdie en een eagle op de twee afsluitende (par-5) holes kwam de 23-jarige Van Dam toch nog redelijk hersteld uit de arena.

De Arnhemse bevindt zich met die score vooralsnog in de bovenste helft van het deelnemersveld. Level par zou gisteren op de Highlands Meadows Golf Club in Sylvania (Ohio) ook de denkbeeldige cutlijn zijn geweest.

Leaderboard


Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Beeld: Getty Images
Zelf Golfen

Hoe ver slaat de recreatiegolfer?

Hoe ver slaat de gemiddelde golfer? Data van het GPS-systeem Game Golf geven een antwoord op de vraag. Vergelijk jezelf met golfers in dezelfde handicap- en leeftijdscategorie.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA